Iată unde pot să muncească românii refuzați în Spania

435
Spania s-a alăturat statelor europene ce impun restricții de muncă românilor. Românii nu vor fi descurajați, iar acest fapt este ilustrat de statisticile cu conaționalii noștri care au plecat, anul trecut, să muncească peste hotare.
Germania este una dintre țările care impune condiții românilor care vor să-i treacă granițele pentru a munci. Astfel, aceștia pot beneficia de locuri de muncă numai ca lucrători sezonieri, ajutoare casnice sau detașați în baza unor contracte de prestări servicii. Statistica Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă arată că numai anul trecut peste 100.000 de români au plecat la muncă în Germania. Și în acest an, angajatorii germani caută români, în special în agricultură și turism.
De asemenea, românii pot pleca în Danemarca, unde sunt aproximativ 1.000 de joburi disponibile, cele mai multe în agricultură, ferme de animale, construcții. Dar sunt căutați și șoferii sau inginerii.
Potrivit portalului EURES, numărul locurilor de muncă vacante în Suedia pentru cetățenii europeni este de 36.000 de posturi. Angajatorii din această țară caută în România personal medical, șoferi, muncitori calificați în construcții și ingineri. Românii mai pot opta pentru joburi sezoniere în Grecia și Cipru (mai ales în agricultură, pentru salarii de sub 600-1.000 de euro lunar) sau pentru oferte în afara spațiului UE, cum ar fi vasele de croazieră sau țările din Orientul Mijlociu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Adamclisi, simbolul romanizării noastre
Pagina a fost generata in 0.1691 secunde