Ieșirea la pensie a unui preot din Constanța, motiv de supărare pentru enoriași

1159
Ieșirea la pensie a unui preot din Constanța, motiv de supărare pentru enoriași - preotscoslapensie-1576100694.jpg

Articole de la același autor

Un grup de enoriași de la Biserica Adormirea Maicii Domnului II au lansat, în spațiul public, un apel către Arhiepiscopia Tomisului și Înalt Prea Sfințitul Teodosie să permită preotului Ion Ștefan, ieșit la pensie la limită de vârstă, să mai slujească o perioadă. 


"Suntem un grup destul de numeros, de 250 de credincioși ortodocși, care rugăm să se îngăduie preotului Ion Ștefan, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului II, să slujească încă o perioadă de timp, până ce noi toți, cei care ne spovedeam la dumnealui, să ne găsim un alt duhovnic", a fost mesajul transmis de enoriași. 


În anii în care a slujit Bisericii, "pe sub epitrahirul părintelui au trecut sute și sute de credincioși. Mulți ai fost cununați, apoi și-au botezat copiii, și-au înmormântat persoanele dragi sau și-au sfințit casele. În acest timp, părintele nu a fost numai duhovnic, ci și prieten, frate mai mare, sfătuitor, deci între dumnealui și noi s-a creat o legătură interumană indisolubilă. De aceea, solicităm cu insistență, cu dragoste, să ne fie lăsat preotul în locul în care a slujit, deoarece prin decizia scoaterii lui la pensie s-a produs o ruptură. Ce fac, cum se simt bătrânii care nu se pot deplasa, care se spovedeau la părinte?", au transmis enoriașii. Totodată, aceștia au cerut ca părintele să continue să slujească, prin îmbisericire, în locul unde și-a desfășurat activitatea în ultimii 30 de ani. 


Referitor la cele semnalate, preotul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat că preotul Ion Ștefan slujește în continuare, dar la o altă biserică. "Părintele Ion Ștefan a ieșit la pensie la limita legală de vârstă. Dar, tocmai pentru că știm că este iubit de credincioși, părintele a fost îmbisericit la Parohia "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului", din municipiului Constanța (n.r. cartierul Compozitorilor), unde poate sluji în continuare și poate împărtășii pe fiii săi duhovnicești. Legătura din preot și fiii duhovnicești nu a fost ruptă", a precizat preotul Eugen Tănăsescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5976 secunde