Sub paravanul oferit de autoritățile locale constănțene,

Iluminatul public s-a luat la trântă cu soarele pentru supremația asupra străzilor

459
Iluminatul public s-a luat la trântă cu soarele pentru supremația asupra străzilor - 73bf1ef5ec2267ff8d02a8048adf3e79.jpg
Constănțenii au avut surpriza, ieri, să constate că ziua în amiaza mare, iluminatul public din municipiu era în funcțiune. Becurile de pe stâlpii de iluminat, amplasați de-a lungul stațiunii Mamaia, arterelor prin-cipale ale orașului, respectiv bulevardele Mamaia, Tomis, Alexandru Lăpușneanu, 1 Mai, străzile Soveja, Unirii, cât și de pe străduțele perpendiculare, erau aprinse, în condițiile în care suntem în plină criză financiară, iar chibzuiala privind cheltuieli ar trebui să primeze.
L-am contactat pe Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, pentru a oferi o explicație cu privire la dorința bruscă a instituției, în administrarea căreia se află stâlpii de iluminat, de a-i "lumina" pe constănțeni și în timpul zilei. "Becurile se aprind pe bază de senzori, în func-ție de luminozitatea de afară", a fost justificarea dată în grabă de Tramudana. Explicație neplauzibilă, de vreme ce soarele era sus pe cer și, cu siguranță, nu lipsa de luminozitate era problema.
Abia după insistențele noastre pentru a afla totuși motivul pentru care constănțenii vor plăti pentru iluminat public pe timp de zi - în condițiile în care sunt zone în municipiu unde becurile de pe stradă nu se aprind nici în timpul nopții! - reprezentantul primăriei a oferit și justificarea. "Este o problemă de ordin tehnic, s-au cuplat cablurile de la instalația noastră cu cele ale Enel", a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei. El a adăugat că "este defecțiunea Enel, care va calcula factura la sistem paușal, iar costurile pentru ziua de astăzi se vor scădea din factură, nu vor fi plătite de primărie". Mai mult, Liviu Tramudana a afirmat că vina pentru incident o poartă furtuna de sâmbătă noaptea, când a suflat un vânt puternic. Înseamnă că în fiecare zi este vijelie în zona Pescărie, căci becurile stradale din zonă nu s-au mai stins, decât rareori, încă din toamna anului trecut.
Purtătorul de cuvânt al Enel Distribuție Dobrogea, Alina Pascu, ne-a confirmat că a fost vorba de o avarie. "În orașul nostru, din cauza vegetației extinse, a copacilor, este de ajuns să bată puțin vântul pentru a se atinge cablurile între ele și a se comuta greșit alimentarea. Din cauza furtunii de sâmbătă noaptea, au fost afectate mai multe zone ale municipiului. Becurile ar fi trebuit să se aprindă noaptea, dar pentru că a fost defazat sistemul, s-au aprins în timpul zilei. Echipele sunt pe teren, încearcă să localizeze defecțiunea, dar va dura, tocmai din cauza amplorii", a afirmat Alina Pascu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 27 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Sâmbătă, 25 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6022 secunde