Autogara Constanța Sud

IMAGINILE DEZASTRULUI / Raiul maidanezilor și al oamenilor străzii

1856
8

Articole de la același autor

Sute de oameni care tranzitează zilnic Autogara Sud Constanța au în fața ochilor o imagine desprinsă parcă dintr-o altă lume. Câini vagabonzi, oameni ai străzii, persoane dubioase, bișnițari și multă mizerie. În timp ce așteaptă autocarul, călătorii sunt nevoiți să-și păzească bine bagajele și buzunarele și să fie atenți la maidanezii care mișună dintr-un loc într-altul și care i-ar putea mușca în orice moment. 


În autogară e liniște. Doi oameni ai străzii dorm pe o bancă, într-un colț, înveliți în pături groase. Mai încolo, un ceasornicar bătrân meșterește ceva sub privirile curioase ale unui bărbat. Afară plouă mărunt, iar în timp ce unii șoferi de microbuze își anunță plecarea în gura mare, călătorii, cu pungile de covrigi în mână, așteaptă zgribuliți să le vină autocarele. La câțiva pași de peron se vând fructe și legume în condiții precare, iar mai încolo stau înșiruite câteva patiserii, de unde vine un miros puternic de plăcinte și covrigi, produsele preferate ale celor care așteaptă în autogară. O femeie vinde ouă de casă cu 70 de bani, despre care spune că sunt "proaspete și bune", iar un bărbat vinde pește direct din portbagajul mașinii. Din decor nu lipsesc câinii, care se plimbă nestingheriți printre copii, femei, bătrâni și mașini. 


Cum încearcă administratorul Autogării să scape de patrupede
Administratorul Autogării Sud recu-noaște că sunt mari riscurile la care se expun zilnic călătorii din cauza numărului tot mai mare al câinilor vagabonzi și susține că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a scăpa de patrupede, însă dă din umeri când vine vorba de găsirea altor soluții concrete. Acesta a spus că în urmă cu câteva luni a cerut sprijinul Primăriei pentru a aduna maidanezii, dar pentru că e spațiu privat, reprezentanții Primăriei l-au sfătuit să caute o firmă privată de ecarisaj, ceea ce a și făcut, rezultatele fiind fără prea mare succes. "Cei de la Primărie au adunat câțiva câini din zona autogării, câți au putut să prindă, însă serviciul lor de ecarisaj nu se bagă aici, deoarece e spațiu privat. Reprezentanții Primăriei mi-au dat numărul de telefon al unei firme private de ecarisaj, iar în primăvară oamenii au venit, au luat câinii și i-au sterilizat, iar după două săptămâni i-au adus înapoi, pentru că nu aveau ce să facă cu ei. Au zis: «Domnule, eu vi-i iau, îi cazez două săptămâni, timp în care îi sterilizăm, îi deparazităm, iar apoi îi aduc înapoi, pentru că nu avem ce face cu ei». Se mai dau câinii la oameni, nu putem nega acest lucru", a afirmat administratorul Autogării Sud. 


În Autogară, ca acasă
În privința oamenilor străzii care își duc veacul în zonă, administratorul Autogării spune cu părere de rău că nu poate scăpa definitiv nici de aceștia, deoarece astăzi îi alungă, iar mâine se întorc înapoi. Cu ajutorul unor camere de supraveghere video montate în perimetrul autogării, angajații spun că reușesc să-i mai surprindă pe răufăcători. "Avem camere de supraveghere, pe care le-am montat după ce hoții au spart câte o agenție, pentru a monitoriza în permanență autogara. Cu oamenii străzii nu avem ce face. Angajații noștri îi mai dau afară din autogară, însă se întorc iar. Își duc veacul în zona gării și autogării. Autogara se deschide dimineața, la 5.30, și se închide seara, la ora 22.00. Dacă ar fi și noaptea deschisă, toți boschetarii din oraș ar veni aici", a mai precizat acesta. 


Într-o zi obișnuită, prin Autogara Sud Constanța trec zeci de persoane: elevi, studenți, copii și bătrâni. Călătorii susțin că nu au de ales și trebuie să treacă pe aici ori de câte ori trebuie să călătorească în țară sau să ajungă în vreo localitate din județ. S-au obișnuit cu situația și cât timp sunt nevoiți să aștepte cursa sunt atenți, în special, la câini și la pungași. 


"Eu cred că autogara aceasta n-a mai fost întreținută de vreo 30 de ani, de când eram studentă. E tot mai periculos să vii pe aici, pentru că e plin de câini vagabonzi, oameni ai străzii și hoți. Este și mai pe-riculos pentru copii și bătrâni", a afirmat o constănțeancă. 


Comentează știrea

De la Feisbuc
5 februarie 2015
Laic

Draga Guget Liber,pentru ca ati adus atingere(cu flama) imaginii mele,a primarului Radu Mazare si a cetatenilor Constantei ,pagina de feisbuc "feisbuc/primarulinimilornoastre/pesede" ti-a pregatit o surpriza placuta.Te rugam sa faci o plimbare pe strada Theodor Burada,de la gara pana la intersectia cu strada Poporului.Conditia este mergi numai pe trotuar.Daca nu ai luat amenda de la politiainimlornoastre/feisbuc/pesede,daca nu te-a calcat masina,daca nu ai chemat salvarea,daca nu ti-ai stricat sandalele,inseamna ca trebuie sa ne dai un laic(primarulinimilornoastre).Ati vazut de ce a pierdut Ponta la Constanta ? Ca Mazare nu avea laicuri pe pagina de feisbuc.

caty
5 februarie 2015
maidanezii

Va rugam lasa-ti ca nu este nici o problema cu maidanezii din Autogara.Am trecut de multe ori pe acolo si sunt pasnici si blanzi;nu se dau la trecatori.Alta este problema ;nu este curatenie si roiesc oameni ai strazii si altii care vand ilegal pe acolo tot felul de...

caty
5 februarie 2015
maidanezii

Va rugam lasa-ti ca nu este nici o problema cu maidanezii din Autogara.Am trecut de multe ori pe acolo si sunt pasnici si blanzi;nu se dau la trecatori.Alta este problema ;nu este curatenie si roiesc oameni ai strazii si altii care vand ilegal pe acolo tot felul de...

un maidanez
5 februarie 2015
mai caty

tu nu esti cumva olguta ?

rodica
5 februarie 2015
lucru pentru toti, simplu si repede!

Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

adi
8 februarie 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected].

Stanciu Adrian
8 februarie 2015
Joc Online

http://www.marketglory.com/strategygame/Parmalat w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) Aș dori să prezinte o sursă de bani accesibilă oricărui utilizator de Internet. Nu te astepta sa castige bani atât de mult încât mâine va pleca la serviciu, dar in timp poate ajunge la zeci sau chiar sute de euro pe lună a face ceva care ne relaxeaza toți : pentru a juca . Câteva clicuri pe partea stângă și site-ul chiar ai terminat treaba. Nu trebuie să-și petreacă ore în fața calculatorului , la doar cateva minute in fiecare zi . - Tu trebuie să dea cel puțin 5 lupte zilnic pentru a vedea profit - Opțiunea de lucru ( venit zilnic ) Simulatorul MarketGlory este un simulator militar economic , politic , social și în care sunteți în stare să converti moneda virtuala in bani reali . Fiecare jucător are posibilitatea de a comunității MarketGlory : munca , înființat societăți , executați guvernul , recomanda trimiteri pentru a obține grade militare și de a construi propria organizație . Drumul spre succes în Piața Glory este personalizat pentru strategia fiecărui jucător nu a comunității Glory Market. Aici nu există nici o limită de timp , unii vor ajunge obiecte de repede și alții mai târziu . Este important să fie prezentă în piață Glorie și să dezvolte ceea ce vă oferă satisfacție în acest joc . Succesul este rezultatul unei activități care se bazează pe acțiune și perseverență . În fiecare domeniu al vieții care cu siguranță nu renunță și de a gestiona toate atinge obiectivele lor . O astfel de succes în Piața Glory vă oferă un venit substanțial în viața reală . Banii nu aduc fericirea , dar numărul lor . 1 euro real, care poate fi retrasla un moment dat , atunci când vei ajunge la 20 de euro. Oricine poate aduce adus zilnic 1-10 euro , dacă aveți răbdare și să se joace amandoi. Pentru mai multe informatii si pentru a va explica pasii care trebuiesc urmati ma puteti contacta din meniul jocului sau la YM stanciuadrian33

ELIZA
4 aprilie 2015
OPORTUNITATE

Adu-ți aminte că toți cei care reușesc în viață au început prost și trec prin multe greutăți înainte de a reuși. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea "De la idee la bani". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2395 secunde