Îmbulzeală și disperare pentru un loc de muncă, la Constanța

1136
11
A devenit din ce în ce mai greu să câștigi o pâine în ziua de azi. Locurile de muncă sunt puține, angajatorii sunt pretențioși, iar salariile sunt mici. Cu speranța că vor avea unde să muncească și le va fi mai bine, sute de constănțeni s-au înghesuit vineri la Bursa generală a locurilor de muncă. Oamenii au așteptat cu nerăbdare, cu disperare în ochi, ca și cum se vor termina joburile până vor ajunge ei în față. Nu au cerut mult, ci doar unde să poată să câștige un ban cinstit. Știau că multe posturi sunt doar pentru perioada verii, dar și-au spus că tot este mai bine decât deloc.

"La bursă au participat, în total, 66 agenți economici, însumând 1.442 locuri de muncă. Oferta este diversificată și sperăm să-i satisfacă pe cei care caută un job și din punct de vedere financiar. O parte semnificativă sunt pentru perioadă determinată pentru că acesta este specificul județului nostru", a explicat directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, Carmen Răducu. Cele mai multe locuri au fost în turism, la agenții economici hotelieri și în unitățile de alimentație publică de pe litoral. Pentru persoanele cu studii superioare nu au fost decât 96 de posturi.

Coadă la angajări la supermarket

"Caut orice. Stau acasă de trei luni de zile. Nu primesc șomaj pentru că am lucrat la negru. Eu aș vrea să găsesc un loc de cameristă, în Constanța sau Mamaia. Dar până la urmă mă duc și spălătoreasă", ne-a spus Florica S. Participanții la bursă s-au înghesuit atât la standurile hotelurilor, dar și la cele ale firmelor Celco și Argus din Constanța și al companiei Cora, care face angajări pentru supermarketul ce se va deschide în curând.

128 de persoane angajate pe loc

"Din numărul total al persoanelor participante, selectate în vederea încadrării în muncă au fost 840 persoane, din care 128 au fost încadrate pe loc. Din acestea numai nouă au studii superioare", ne-au transmis, la finalul bursei, reprezentanții AJOFM. Angajatorii au încadrat pe loc 20 de cameriste, 18 ospătari, 10 bucătari, 10 barmani, 6 recepționeri, 6 ingineri în construcții, 6 zidari, 4 zugravi, 3 stivuitoriști, 13 lucrători în comerț, 5 operatori în industrie alimentară, 7 lăcătuși mecanici, 2 economiști, 1 inginer în industria alimentară, 4 sudori, 7 consilieri financiari, 4 operatori pe calculator și 2 frizeri.

Bani mulți pentru șomeri

În timp ce firmele, împovărate de atâtea dări la stat, se feresc încă să dea drumul angajărilor și încearcă să se descurce numai cu strictul necesar, statul este nevoit să-i ajute să supraviețuiască pe miile de șomeri. Conform datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, statul cheltuiește aproape toți banii alocați pentru politicile pe piața muncii numai cu plata indemnizației de șomaj. Practic, 95,5 la sută din totalul cheltuielilor îi susțin financiar pe șomeri, în loc ca eforturile să fie canalizate în mod special pe măsuri active, menite să-i ajute să-și găsească un loc de muncă sau pentru facilități pentru angajatori.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
MIRUNA
20 aprilie 2013
CTA- unul dintre c.mai mare orase ,cu cele mai putine locuri demunca si oportuintati de afaceri si cele mai mari taxe,biruri,impozite,mizerie,primitivism,dictatura ecnomica finaiciara aclanului si famigliei mazaretco

totul e opera marelui clan care sufoca orasul.!!.bravo batranilor''intelepti si oligofrenilor care voteaza aceiasi insi de 12 ani!!

Elena
20 aprilie 2013
locuri de munca ?

Cum poate presa sa spuna ca au fost 66 de agenti economici ,cand la ora 12 erau cam 20 de angajatori ,iar eu avand studii superioare nu am gasit decat promisiuni de genul va sunam noi si nu au fost interesati de CV. Cred ca proverbul ,,la pomul laudat sa nu mergi cu sacul"se poate aplica acestei asa zisa ,,Bursa de locuri".

Larisa
20 aprilie 2013
totul pare frumos doar in ziar

Si eu am fost la bursa locurilor de munca si sunt de aceesi parere cu Larisa.Nu au fost 66 de agenti economici in nici un caz,mult mai putini si adevarat"multe promisiuni...va sunam noi". Locuim intr-un oras mare,cu pretentii mari...dar totusi locuri de munca pentru noi,constantenii,de ce nu gasim?Suntem tineri si nu avem unde muncii,ce sa facem???Nu toti avem cunostinte si pile care sa ne faciliteze un loc de munca.

Răspuns la: locuri de munca ?
Adăugat de : Elena, 20 aprilie 2013
Cum poate presa sa spuna ca au fost 66 de agenti economici ,cand la ora 12 erau cam 20 de angajatori ,iar eu avand studii superioare nu am gasit...
Gabi
20 aprilie 2013
minciuni

Cred ca ar trebui ca cineva sa-si faca treaba si ma refer la cei de la ITM. Se stie bine ca cei de la SNC fac concedieri, cate 29 de persoane pe luna pentru a nu da salarii compensatorii. Sunt unul din cei patru ingineri concediati din departamentul meu, iar ieri la bursa ei angajau doi ingineri. Au un tupeu maxim...de le merge..

hmm
20 aprilie 2013
rusine

E o rusine ce se intampla. Angajatori nu prea sunt in Constanta aparent iar cei care vin la evenimentele astea, sunt obligati de lege s-o faca, pentru ca trebuie sa dovedeasca posturile alea libere, care oricum sunt ocupate. Tu primesti doar un...va sunam noi.

Lucian
20 aprilie 2013
va sunam noi......stati linistiti

Mda...sunt o parte ca cu siguranta vor avea de cistigat...vodafone , orange romtelecom.........viitorul suna bine la cite convorbiri au promis cei prezenti ca le for efectua. Va sunam noi.......este cea mai elegant gest...care da posibilitatea celui cu care vb. sa isi ofere un ragaz fara ofense..daca interlocutorul este trecut bine de prima tinerete. Oricum ceva mi-a lasat senzatia ca la multe standuri...unele locuri erau pur si simplu fictive...stringeau cv-uri...,,este bine sa le ai,,. Cel putin la Argus.........sunt convins suta la suta ca asa a fost...intimplarea face sa fiu cunostinta cu cineva care lucreaza acolo....si am primit confirmarea azi ca nu aveau nevoie intradevar de un om angajat ca electrician. Au scos ca nesimtitiii toata grila de personal in afara de HR si director general. Rusite v-am prins cu fofirlica.

Mircea
20 aprilie 2013
Ptr Matracuca- Miruna

Matracuco, tare activa esti in fata monitorului, ptr a jigni si insulta cetatenii orasului care nu au votat asa cum vrei tu. Apoi, o faci intr-un mod las, nedemn ptr o "razboinica" cum te crezi, dar in fapt esti jalnica, nu meriti mai mult decat un bilet de internare la spitalul de psihiatrie de la Palazu!

Răspuns la: CTA- unul dintre c.mai mare orase ,cu cele mai putine locuri demunca si oportuintati de afaceri si cele mai mari taxe,biruri,impozite,mizerie,primitivism,dictatura ecnomica finaiciara aclanului si famigliei mazaretco
Adăugat de : MIRUNA, 20 aprilie 2013
totul e opera marelui clan care sufoca orasul.!!.bravo batranilor''intelepti si oligofrenilor care voteaza aceiasi insi de 12 ani!!
MIRUNA
21 aprilie 2013
Incetati sa mai mintiti si manipulati lumea,nu toti suntem naivi sa credem minciunile idolului vostru care a distrus acest oras(l-au votat doar pomanagiii pt pui,ulei si orez)

radet e doa r una din realizarilii clanului mazarist in pasalacul lor personal ,kustenge!!!primaria cta pe care a pus mana clanul pastaios de au ajuns sa incalce legea si apoi,CAND SUNT SI DOAR DACA PRINSI,sa spuna ca sunt nedreptati:)) ca sa dau un ex despre dezastrul in care a adus si va aduce primaria acest oras;ma intreb ce atributii are politia rutiera si politia in general..politia locala care toate sunt in subordinea lui mazare oficial(locala) si neoficial(rutiera),de ex, carutele -desi sunt ilegale in oras -nu le sanctioneaza,pe masinile sau pietonii care circuula aiurea nu ii sanctioneaza decat cand se intampla accidente,..daca primesc cereri de la consiliul local sa faca noi semafoare si infiintari de treceri de pietoni nu o fac nici la luni de zile de la aprobarea acestora,daca li se atrage atentia ca in anumite zone e trafic demential nu ii intereseaza ei stau protapiti doar in znele centrale sau ''caldutze'',daca li se spune de ce exista camere video ne raspund faceti cerere la primarie de parca ei politistii rutieri nu ar putea face cere de amplasare de camere web FIIND IN INTERESUL MUNCII POL.RUTIERE ACEASTA!..ma intreb ce puii mei freaca aia acolo in birouri?..ma refer la paraziti din birourile politiei rutiere nu la cei care muncesc pe strada..ce freaca aia acolo? menta,mentosanu,frunza la caini,pixu intre maini?=))

Răspuns la: Ptr Matracuca- Miruna
Adăugat de : Mircea, 20 aprilie 2013
Matracuco, tare activa esti in fata monitorului, ptr a jigni si insulta cetatenii orasului care nu au votat asa cum vrei tu. Apoi, o faci intr-un mod...
MIRUNA
21 aprilie 2013
acest primar si clanul lui nu doresc ordinea si respectarea legii si curateniei si nu ii intereseaza soarta oamenilor

despre faptul ca radet cta isi bate joc de constanteni e ceva la oridnea 'zilii',e ca si cum ai spune ca cerul e albastru si iarba verde;))dar vreau sa ma refer la un aspect pe care ,desi au fost n articole si comentarii,consiliului local si primariei putin le pasa,;oficial,primaria se ocupa de semafoare si altele si app eu nu l-am votat pe mazare( e incredibil ,cand il critic pe mazare mi se spune pdlista,cand nu il critic mi se spune ca il votez pe mazare,doamne, cata prostie;)) in al 2 lea rand si cel mai important !!! mi s-a spus personal si am vazut cu ochii mei acte de la primarie/consiliul local cum s-au inaintat politiei rutiere hotarari de jumatate de an sau un an sa faca treceri de pieton si semafoare si POLITIA RUTIERA CONSTANTA nu vrea sa faca nimic!

Răspuns la: Ptr Matracuca- Miruna
Adăugat de : Mircea, 20 aprilie 2013
Matracuco, tare activa esti in fata monitorului, ptr a jigni si insulta cetatenii orasului care nu au votat asa cum vrei tu. Apoi, o faci intr-un mod...
MIRUNA
21 aprilie 2013
.cea mai scumpa giga din tara,opera lu` mazare.

am vb doar de radet si politia locala ,doar 2 institutii din subordinea lui mazare pt c anu am timp acum sa spun despre toate '' operele'' lui mazare et co

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3125 secunde