Importanța recenziilor în dezvoltarea afacerilor

86
Importanța recenziilor în dezvoltarea afacerilor - featuredimage-1664260361.jpg

Articole recomandate

Internetul a devenit un instrument vital. El este poarta către informație și, în multe cazuri, partea finală în luarea deciziilor în ceea ce privește achizițiile de bunuri sau servicii. Conform unor studii recente, peste 89% dintre consumatori consultă recenziile diverselor servicii și produse înainte de a decide dacă achiziționează sau nu un produs.


Ce sunt recenziile online?



Recenzia online reprezintă opinia unui consumator despre un serviciu sau un produs pe care l-a folosit. Un feedback autentic, ele ajută alți posibili clienți să afle mai multe despre acestea și să decidă dacă îi sunt utile. Recenziile pot să apară pe pagina produsului, pe site-urile de vânzare cu amănuntul sau ca rezultat al unui motor de căutare.

Recenziile online cuprind, în cele mai multe cazuri, un sistem de clasare care folosește steluțe, numere sau alte elemente grafice. De aceste informații se folosesc atât posibilii clienți, cât și cei care dezvoltă afaceri. Feedbackul ajută la ajustarea strategiilor de vânzări sau servicii, consolidează brandul, ajută la conversia clienților și contribuie la construirea unor noi instrumente de marketing.


 




Recenziile îmbunătățesc vizibilitatea companiei





Cu cât numărul de recenzii este mai mare, iar evaluarea medie mai ridicată, se îmbunătățește clasarea în rezultatele motoarelor de căutare. Profesioniștii SEO (serviciul de optimizare pentru motoarele de căutare), folosesc tehnici care să plaseze site-ul în prima parte a rezultatelor unei căutări după un cuvânt cheie. Numărul și tipul recenziilor influențează o parte dintre algoritmii utilizați de motoarele de căutare.


Toate companiile folosesc servicii SEO, iar industria de cazinouri online este unul dintre marii beneficiari ai acestora. CazinoPeNet este o platformă care oferă cititorilor săi recenzii despre cazinourile online licențiate și o mulțime de informații despre produsele oferite de acestea. Pentru o mai bună clasare în rezultatele motoarelor de căutare, platforma nu are nevoie doar de recenzii cu o evaluare medie superioară, ci și de un număr mare de feedback-uri. Un slot online care a primit un număr mare de recenzii, multe dintre ele pozitive, va fi plasat în primele rezultate ale căutării și va trezi interesul celor care apreciază acest tip de distracție.


Deciziile de cumpărare sunt influențate de recenzii



Cumpărătorii se folosesc de recenzii pentru a găsi răspunsuri la unele dintre dilemele lor legate de unele servicii sau produse. Ei cred în recenziile fiabile și precise, pe care le consideră sursă de dovadă socială. În baza răspunsurilor găsite iau hotărârile finale sau, altfel spus, recenziile utilizatorilor cresc conversiile.
 

În multe cazuri, evaluatorii pot oferi sfaturi legate de alte subiecte de interes, cum ar fi locurile de parcare din preajma magazinelor, alegerea mijloacelor de transport, asigurarea întreținerii, etc.


Recenziile online pot fi un factor decisiv în stabilirea unei relații de încredere între client și vânzător. Ele pot arăta că produsele și serviciile îndeplinesc așteptările clienților și sunt fidele imaginii prezentate online. Consumatorii care își fac timp pentru a lăsa o recenzie online stabilesc o relație cu vânzătorul și, cel mai probabil, vor reveni. Dacă eventualele lor sugestii vor fi luate în considerare, vor simți că vocea lor contează, și se vor fideliza.


Întărirea brandurilor cu ajutorul recenziilor online









Vânzarea este doar un aspect al dezvoltării unei afaceri. Pentru o dezvoltare pe termen lung este necesară o relație plină de credibilitate cu clientul. Aceasta poate fi construită cu ajutorul recenziilor pozitive, dar, pentru a menține integritatea, trebuie luate în calcul și recenziile negative. Acestea pot să afecteze imaginea companiei, dar dacă un reprezentant al acesteia va lua legătura cu clientul nemulțumit și va rezolva diferendul, rezultatul ar putea fi o recenzie pozitivă care să certifice integritatea și onestitatea afacerii.


Recenziile pozitive funcționează ca adevărate campanii gratuite de marketing. De aceea, un serviciu de relații cu clienții promp și serviabil va aduce plus valoare afacerii. Tratarea cu atenție a recenziilor și contactul cu clienții vor genera un feedback pozitiv care va consolida reputația afacerii și va spori încrederea clienților.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7639 secunde