În ce condiții se face prelungirea sau reluarea concediului și a indemnizației pentru copil

805

Articole de la același autor

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecții Sociale (AJPIS) informează constănțenii că prelungirea sau reluarea concediului și a indemnizației pentru copil se face numai pe bază de cerere și un document doveditor care să ateste că persoana în cauză nu se află în raport de muncă/de serviciu.

Acest document poate fi, după caz: adeverința eliberată de Inspectoratul Teritorial de Muncă, în condițiile legii, în situația desființării angajatorului sau a încetării raporturilor de muncă, prin care se atestă faptul că raportul de muncă al persoanei stabilit cu angajatorul în cauză a încetat.

Apoi, este nevoie de o adeverință eliberată de angajatorul cu care persoana a avut stabilit raportul de muncă sau, după caz, de serviciu, prin care se atestă că raportul de muncă sau, după caz, de serviciu al persoanei stabilit cu angajatorul în cauză a încetat.

Totodată, solicitantul trebuie să prezinte la AJPIS o adeverință eliberată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă prin care se atestă că persoana respectivă figurează ca șomer și beneficiază, după caz, de indemnizație de șomaj. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0739 secunde