În România se desfășoară Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare 2023

206
În România se desfășoară Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare 2023 - caini1-1685546704.jpg

Articole de la același autor

Centrul Naţional de Educare Canină organizează la Craiova, în perioada 1-4 iunie a.c., Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare 2023 (WCH 2023), cel mai mare eveniment mondial chinologic de salvare al Federaţiei Chinologice Internaţionale (FCI). 
La eveniment participă peste 60 de câini de salvare, din 10 ţări (Austria, Belgia, Estonia, Franţa, Italia, Japonia, România, Slovenia, Ucraina, Olanda).


Potrivit preşedintelui CNEC, Liviu Ionescu, la acest campionat participă cele mai bune 19 echipe din lume, la diferite secţiuni pentru care au fost antrenaţi: câini de urmă, câini de căutare în dărâmături, câini de căutare pe suprafaţă a persoane dispărute şi secţiune de obedienţă şi dexteritate.


Craiova este primul oraş din lume care a organizat cinci Campionate Mondiale de Salvare (2009, 2016, 2021, 2022, 2023), motiv pentru care Bruno Piccinelli, cavaler al Republicii Italia, şi observatorul evenimentul mondial, a înmânat, miercuri, placheta de aur (cea mai înaltă distincţie mondială de salvare) atât Primăriei Municipiului Craiova, cât şi preşedintelui CNEC, Liviu Ionescu, cel care a realizat toate aceste evenimente mondiale.


Campionatul se desfăşoară după programul următor:


1 iunie - deschiderea oficială, cu o paradă a participanţilor şi un spectacol cu motociclete de colecţie, muzică şi lumini (Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, ora 17,00);


2-3 iunie - desfăşurarea competiţiei la Stadionul de Atletism Craiova.


Ceremonia de închidere şi festivitatea de premiere vor avea loc pe 4 iunie, de la ora 10,00, la Stadionul de Atletism. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3461 secunde