Încălzirea globală, un subiect discutat de specialiști din întreaga lume

152
Încălzirea globală, un subiect discutat de specialiști din întreaga lume - incalzireaglobala-1635688757.jpg
Conferinţa ONU privind schimbările climatice a început duminică, 31 octombrie, în oraşul scoţian Glasgow, după o scurtă întârziere, pe fondul unor avertismente dure din partea comunităţii ştiinţifice cu privire la escaladarea crizei climatice, informează DPA, citată de Agerpres.

Astfel, la invitaţia Naţiunilor Unite, reprezentanţii guvernelor din circa 200 de ţări vor discuta timp de două săptămâni despre cum umanitatea poate încă să limiteze accelerarea încălzirii globale la un nivel tolerabil.

Circa 25.000 de persoane, inclusiv mii de jurnalişti şi de activişti de mediu, sunt aşteptaţi la eveniment.

În alocuţiunea sa de deschidere, preşedintele COP26, Alok Sharma, a subliniat importanţa acestui summit pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite în 2015 de "Acordul de la Paris", inclusiv a celui privind limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius faţă de nivelurile din perioada preindustrială. COP26 este "ultima şi cea mai bună speranţă" pentru a reuşi limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, cel mai ambiţios obiectiv al "Acordului de la Paris", a declarat Sharma în deschiderea summitului. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3121 secunde