Încep acțiunile de deratizare și de dezinsecție la Constanța

167
Încep acțiunile de deratizare și de dezinsecție la Constanța - incepactiunilededezinsectie-1527604834.jpg
Joi, 31 mai, încep acțiunile de deratizare și dezinsecție pe domeniul public al municipiului Constanța, care se vor desfășura etapizat, în perioada sezonului estival 2018.
Acțiunile de dezinsecție au scopul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort, precum și de a elimina riscurile de transmitere a unor boli.


Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate: cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, spray-urilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) - în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ce aparțin domeniului public al Constanței.  
Substanța folosită este biodegradabilă, se numește K OTHRINE PROFI EC 250 și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică București, având o sferă largă de  acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici, etc.).


În ceea ce privește deratizarea, locurile în care se vor amplasa momeli toxice vor fi  marcate și inscripționate corespunzător, conform normelor Uniunii Europene și conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile (Brodibleu grupa III de toxicitate).  


Stațiile de intoxicare vor fi amplasate în locuri inaccesibile cetățenilor pentru protejarea populației, conservării și protecției mediului înconjurător.
Momelile sunt transportate în siguranță maximă, neexistând posibilitatea împrăștierii accidentale a acestora.
Ambalajele de orice fel, resturile de momeli neconsumate vor fi strânse și depozitate în magazia prestatorului, iar cadavrele rozătoarelor transportate și distruse la incineratorul ecologic cu care societatea prestatoare are contract.
În cazul în care momeala depusă a fost consumată, se completează cu momeală proaspătă. În locurile unde momeala nu a fost consumată și s-a constatat prezența rozătoarelor se ridică momeala neconsumată, fiind înlocuită cu un alt tip de momeală.
Populația trebuie să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi.
În perioada 4 și 11 iunie, vor fi amplasate în toate parcurile și cartierele municipiului Constanța aproximativ 3.000 bucăți momeli raticide anticoagulante biodegradabile.


Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!
De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1).


Pagina a fost generata in 0.6744 secunde