Încep lucrările de stopare a eroziunii în zona 2 Mai

638

Articole de la același autor

Primul seminar dedicat lucrărilor de protecție aferente Lotului 11 – Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona 2 Mai din cadrul proiectului „Reducerea eroziunii costiere – Faza II” s-a desfășurat, săptămâna trecută, la Căminul Cultural din 2 Mai.

La eveniment au participat, pe lângă reprezentanții Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, primarul comunei Limanu Daniel Georgescu și viceprimarul Mihai Feodorof, operatori economici din zonă, cadre didactice, localnici, dar și turiști interesați de acest proiect. Participanții au fost activi și au manifestat îngrijorările cu privire la zonele erodate deja din localitatea 2 Mai.

„Proiectul are ca obiectiv principal protecția zonei costiere de efectele eroziunii asupra litoralului românesc al Mării Negre și reducerea pagubelor asupra populației, prin derularea unor ample lucrări de reabilitare și protejare a liniei țărmului, a terenurilor adiacente și a ecosistemelor de uscat și marine”, au precizat reprezentanții ABADL.

Lucrările care se vor derula pe zona 2 Mai vor contribui la: protejarea și reabilitarea litoralului românesc și a factorilor de mediu, prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune costieră; atingerea obiectivului de reducere a efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice; protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate; activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea și dezvoltarea habitatelor marine.

Administrația Națională Apele Române, prin ABADL, este beneficiarul proiectului „Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)”, cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3519 secunde