Începe invazia turiștilor străini. Care este atracția numărul unu în Constanța

1519
3

Articole de la același autor

Până se face cald și începe sezonul estival, Constanța nu duce lipsă de turiști. Peste 70.000 de persoane sunt așteptate să ajungă în portul Constanța până la toamnă, pe diferite nave de croazieră. Străinii vor face cunoștință cu vechiul oraș de la malul Mării Negre, dar vor putea vizita și Delta Dunării și Capitala. 


83 de nave de croazieră sunt programate să sosească anul acesta în Portul Con-stanța. Deși sunt mai puține decât anul trecut, fluxul de turiști este foarte important pentru județul Constanța. 


Sezonul croazierelor a fost deschis, săptămâna aceasta, de nava River Aria. Aceasta va mai reveni în Portul Constanța pe 13 aprilie, pe 3 mai, pe 8 iunie, pe 18 septembrie și pe 8 noiembrie. Urmează Prinsedam, care va ajunge la noi pe 21 aprilie și apoi pe 22 octombrie, după care Costa NeoClassica, pe 25 aprilie, pe 20 mai, apoi pe 5 și 30 septembrie. În mai, vor veni Albatros, Viking Sineus, Deutchland, Silver Wind și Star Pride. 


"Ne așteptăm la o creștere în acest an a numărului de turiști care vor veni cu nave de croazieră. Atracția numărul unu pentru aceștia este municipiul Constanța, cu zona istorică. Se organizează însă și croaziere în Delta Dunării, degustări de vin la Murfatlar, turul mănăstirilor din Dobrogea și prânzul la Mănăstirea Sfântul Andrei. Sunt și turiști care preferă să facă turul Capitalei, cu un prânz specific românesc la un restaurant tradițional, vizită la Parlament și la Muzeul Satului. De asemenea, se merge într-un tur al mănăstirilor din nordul Dobrogei și vizită la cetatea Histria", a explicat Corina Martin, președintele Asociației Litoral - Delta Dunării. 


Peninsula, în sfârșit gata să primească oaspeți 
Din fericire, acum, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare a Peninsulei, turiștii străini chiar au ce vedea în zona istorică. Faleza a fost complet refăcută, străduțele și-au recăpătat parfumul de odinioară, chiar dacă mai sunt multe de făcut cu clădirile în paragină. Dacă anul trecut, turiștii care veneau cu nave în port erau nevoiți să facă slalom prin șantierul din Peninsulă, acum au pe unde să se plimbe și nu riscă să-și rupă piciorul într-o groapă. Chiar și așa, erau fascinați de toată zona și spuneau că vizita lor este ca o întoarcere în timp. 


Croaziere și pentru români 
Constănțenii și toți românii trebuie să știe însă că și ei se pot bucura de astfel de sejururi pe nave de croazieră. 


"Agențiile de turism vând pachete la prețuri foarte bune. Este o experiență unică și merită încercată", a spus Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agen-țiilor de Turism. 


O croazieră poate dura de la trei, patru zile, până la 130 sau chiar 335 de zile în jurul lumii. Astfel, un sejur de patru nopți pe o navă de pasageri poate pleca de la 400- 500 de euro și poate ajunge și la 700-800 de euro. Ofertele agențiilor sunt dintre cele mai diversificate. Dacă doriți să petreceți opt zile într-o croazieră în Mediterana de Est, trebuie să plătiți de la 789 de euro de persoană, în timp ce o croazieră de nouă nopți prin capitalele baltice vă costă cel puțin 1.499 de euro de persoană. 


Comentează știrea

Sandel
28 martie 2015
Si deasupra trec turisti,cu avionu'

Ce sa spun,mult consuma turistii care vin sa se plimbe nitel prin Constanta.... Pai cam tot atata profit aduc si cei care nu au pasaport si doar umbla prin oras danga-langa,adica mai un suc,poate nici atat,mai o placinta. Turisti cu adevarat zici ca- ai cand se cazeaza la tine,aduc profit,nu doar se plimba si se impiedica de hoti de buzunare si cacati de catei,ambii imputiti.

SEVER
28 martie 2015
frectie la un picior de lemn

trebuie sa fii debil mintal sa dai bani ca sa vizitezi un oras ca cta. mahala nespalata, ruine si curve.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9309 secunde