Indemnizația pentru mame, în funcție de fondurile bugetare

288
Ministerul Muncii va decide o eventuală modificare a legii privind indemnizația pentru creșterea copilului după ce va primi date din partea Ministerului Finanțelor, din care să rezulte nivelul de fonduri bugetare care pot fi alocate în 2009 pentru astfel de măsuri sociale.
"Ministerul Muncii așteaptă date de la Ministerul Finanțelor pentru a vedea exact pe ce sume se bazează în susținerea unor astfel de măsuri sociale, înainte de a decide o eventuală modificare a legii privind indemnizațiile pentru mame", au declarat, sâmbătă, agenției Mediafax, surse guvernamentale.
Președintele Traian Băsescu a anunțat, la sfârșitul lunii octombrie, că a promulgat legea care prevede acordarea unei indemnizații de creștere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puțin de 600 de lei, cât este în prezent nivelul indemnizației.
La audierile din Parlament pentru validarea în funcția de ministru al Muncii, Marian Sârbu sugera că această lege ar putea fi modificată.
"Va trebui să vedem dacă putem finanța legea care ar trebui să intre de la 1 ianuarie în vigoare", a spus Sârbu.
El a arătat că legea ar putea fi modificată cu alocarea fondurilor prin repartizarea pe grupe, în funcție de veniturile obținute de mame, sau prin limitarea indemnizației la maximum trei salarii medii pe economie.
În aprilie 2003, Guvernul din care făcea parte și actualul ministru al Muncii, Marian Sârbu, a decis ca indemnizația de creștere a copilului să fie plafonată la 4,2 milioane lei vechi, reprezentând 85% din salariul mediu pe economie, indiferent de nivelul salariului și a cotizației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8072 secunde