Informaţii de ULTIMĂ ORĂ. Oraşul Ovidiu va intra în carantină

2187
Informaţii de ULTIMĂ ORĂ. Oraşul Ovidiu va intra în carantină - 1-1604682010.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 6 noiembrie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârilor nr. 67, 68, 69 și 70 ale CJSU Constanța. Acestea prevăd propunerea instituirii măsurii de carantină zonală a orașului Ovidiu, constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 3/1.000 locuitori în U.A.T. Agigea și U.A.T. Valu lui Traian din județul Constanța, schimbarea scenariilor de funcționare în 18 unități de învățământ din județ și aprobarea Planului județean de măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului rece 2020-2021.
 
Carantinarea orașului Ovidiu a fost propusă în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică.
 
Măsura va fi luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în localitatea din județul Constanța, a ajuns la 6.28/1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 16.237 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 102 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
 
Măsura se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza hotărârii CJSU.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7926 secunde