Inspectorii de muncă au sancționat peste 100 de firme

420
Inspectorii de muncă din Constanța au verificat, în perioada 18 - 25 iulie, un număr de 236 de agenți economici, cu privire la respectarea legislației referitoare la securitatea și sănătatea la serviciu și la relațiile de muncă.
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) spun că au găsit 19 persoane care munceau "la negru", în cadrul a zece unități economice. Angajatorii au fost sancționați, valoarea totală a amenzilor pentru aceste nereguli fiind de 28.500 lei. "A fost dispusă și măsura obligatorie de întocmire și înregistrare a contractelor de muncă", a precizat Daniela Neagu, director adjunct ITM Constanța.
Pentru deficiențele descoperite - printre care lipsa echipamentelor de protecție, a pontajelor etc - inspectorii ITM au aplicat, în total, 105 sancțiuni, în valoare de 112.300 lei. "La un număr de patru angajatori a fost verificat modul de aplicare a prevederilor OG 99/2000, privind măsurile care trebuie luate în cazul temperaturilor extreme. Nu au fost depistate nereguli în acest sens", a arătat Marius Ciobanu, director adjunct ITM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 29 Iulie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.6414 secunde