Inspectorii ITM, campanie privind locurile de muncă sănătoase

118
Inspectorii ITM, campanie privind locurile de muncă sănătoase - campanieitm-1603467226.jpg

Articole de la același autor

În intervalul 19 - 23 octombrie a fost lansată campania „Locurile de muncă sănătoase îţi fac sarcina mai uşoară”, pe tema prevenţiei afecţiunilor musculoscheletice (AMS) de origine profesională. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, scopul activităţii a fost acela de a promova şi a sprijini prevenirea afecţiunilor musculoscheletice profesionale şi gestionarea afecţiunilor musculoscheletice cronice la locul de muncă. Aceasta se realizează prin identificarea, sensibilizarea şi furnizarea de ghiduri de bune practici autorităţilor naţionale, angajatorilor şi organizaţiilor la nivel de ramură.

Activitatea a avut ca obiective utilizarea cercetărilor existente şi a noilor date pentru a îmbunătăţi înţelegerea cauzelor aflate la originea AMS în diferite sectoare şi profesii, promovarea reintegrării reuşite pe termen lung a lucrătorilor cu AMS prin identificarea de scheme şi măsuri eficiente etc.

Cu ocazia organizării acestor acţiuni au fost distribuite online materialele de informare puse la dispoziţie de către Punctul Focal al Agenţiei Europene de Securitate şi Sănătate în Muncă în România. Totodată, s-a urmărit antrenarea întreprinderilor, din cât mai multe domenii, în derularea acestei campanii prin efectuarea evaluării riscurilor din perspectiva diversităţii vârstei. La nivelul ITM Constanța au fost organizate întâlniri on-line cu reprezentanţi ai angajatorilor, reprezentanţi ai lucrătorilor şi angajaţi cu atribuţii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, din diverse domenii de activitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 August 2020
Stire din Eveniment : Beach-baruri, amendate, pe litoral
Pagina a fost generata in 1.1726 secunde