INSULE ARTIFICIALE ȘI PARCĂRI SUPRAETAJATE? Cum va arăta stațiunea MAMAIA după aprobarea noului PUZ

4293
21
INSULE ARTIFICIALE ȘI PARCĂRI SUPRAETAJATE? Cum va arăta stațiunea MAMAIA după aprobarea noului PUZ - hotelurimamaiaplaja1-1369062635.jpg
La doi ani distanță de la anularea sa în instanță, stațiunea Mamaia are, în sfârșit, un nou plan de dezvoltare - Plan Urbanistic Zonal. Proiectul de Actualizare a Planului Urbanistic Zonal a primit toate avizările necesare și mai trebuie să treacă doar de votul Consiliul Local Constanța. Este însă doar un vot simbolic, după care totul devine oficial și se poate da startul investițiilor. Noul PUZ are în vedere reorganizarea rețelei stradale, organizarea arhitectural-urbanistică în funcție de caracteristicile structurii urbane, dezvoltarea infrastructurii edilitare, precum și protejarea monumentelor.


Toate instituțiile au dat avizul favorabil noului PUZ, iar în cursul zilei de ieri a primit ok-ul și de la Comitetul Național al Zonei Costiere. În zilele următoare va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal și va fi acordat și votul final. Pe lângă variantele de petrecere a timpului liber în stațiune, deja binecunoscute, se vrea realizarea unui heliport, realizarea de locuințe secundare - pentru asigurarea unei populații permanente, dar și recuperarea terenului din mare, amplasarea unei marine de 200 de metri în largul mării, crearea de complexe turistice cu turnuri de până la 22 de etaje, amenajarea unui port pentru ambarcațiuni, amenajarea falezei spre mare și amenajarea de parcaje supraetajate.


Parcări supraetajate și Mamaia Port


Pentru modernizarea circulației, PUZ-ul propune amenajarea promenadei turistice Mamaia, îmbunătățirea accesului în stațiune prin construirea unor pasarele, amenajarea Mamaia Port - Pasarelă și a unui port de agrement în zona Cazino, dar și construirea a două parcări multietajate, una în zona Albatros și una în zona Aquamagic. 


Insule în larg


Pentru că Mamaia duce lipsă de teren, o opțiune pentru a oferi protecția plajei și de a crea dezvoltare suplimentară ar fi recuperarea terenului din largul mării sub forma unor insule care să se întindă paralel cu plaja pe aproximativ 200 metri de la linia actuală a țărmului. Insulele ar putea fi dispuse în pachete pentru dezvoltări de hoteluri, locuințe și alte destinații, în timp ce partea dinspre țărm ar putea oferi o valoroasă suprafață de plajă pentru stațiune. 


Teleski nautic 


Administrația publică locală are deja elaborat un proiect care va duce la diversificarea ofertei turistice existente, proiect aprobat prin H.C.L.M., situat pe luciul de apă al Lacului Siutghiol. Investiția, se va realiza pe două amplasamente, unul situat pe oglinda de apă a Lacului Siutghiol (instalația de teleski) și unul la sol pentru construcția aferentă acestei instalații. Zona propusă pentru amplasarea complexului de teleschi se află în apropiere de intrarea în stațiunea Mamaia, vizavi de Parcul Aquamagic, pe malul lacului Siutghiol.


Orășel pe lacul Siutghiol


În noul PUZ se face referire și la un proiect spectaculos, care ar avea ca scop diversificarea ofertei turistice. Este vorba de Orășelul lacustru, aprobat deja prin H.C.L.M. nr.581/2008, situat în largul Lacului Siutghiol. Investiția se va realiza în zona hotelului Caraiman. Insula va avea o suprafață totală de aproximativ cinci hectare, iar suprafața necesară pasarelei de acces va fi de 6.000 metri pătrați, ceea ce înseamnă că suprafața totală a amplasamentului pentru insulă și pasarela de acces va fi de 5,4 hectare. 


Orășelul lacustru va cuprinde spații comerciale și de alimentație publică, opt construcții cu funcțiunea de spații comerciale, restaurante, baruri, terase, cu regim de înălțime P+1E, un centru comercial cu suprafața construită de 4.220,00 mp și regim de înălțime S+P+1E, amplasat în mijlocul insulei, două discoteci cu suprafețe construite cuprinse între 420 mp și 1.200 mp și regim de înălțime parter și P+1E, o construcție cu funcțiunea de școală nautică cu suprafața de 70 mp, o construcție-acces, cu suprafața de 60 mp, grupuri sanitare, platformă pietonală, cu scări și rampe, un mini-port de agrement pentru ambarcațiuni de mici dimensiuni și o zonă de spații verzi și plantate.


Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Mazare
21 mai 2013
Asta-i pofta ce-am poftit !

Constanteni, acesta este inceputul de drum pentru nemurirea mra, a fratelui, a fiului si a a acolitilor mei in structurile primariei, in oras si vietile voastre. Pentru cei ce se credeau scapati de noi, am un sinur lucru de declarat: TEAPA !!!

admirator
21 mai 2013
adica

un kk-mk aglomerat si fara personalitate...

costel
21 mai 2013
puz mamaia

de ce a fost lasata instalatia de teleski existenta sa se degradeze ?abia acum si-au dat seama ca era o posibilitate de agrement ? au lasat-o sa se degradeze pentru faptul ca era comunista? cat despre restul puz-ului sunt vise de noapte : ei nu sunt in stare sa faca o toaleta publica dar asa ceva

Nelu
21 mai 2013
PUZ

La Anu si La Sfantu Asteapta.Salvamarul, ASTA, ar trebuii sa citeasca biografia Primarilor din Constanta, care au fost inainte de 1989.Uitativa la Orasul Vechi si aduceti-va aminte.Cu bine.

Pentru cititorii revistei Arici Pogonici
21 mai 2013
Apeducte ? Apeducte vreau

Mazare si clica lui si-au tras un PUZ pe masura. Draga Arici Pogonici,o investitie se motiveaza in primul rand cu capul,nu cu PUZ-ul.Eu am crezut ca s-a terminat campania electorala.Fie ca-ti cumperi o trotineta,fie ca iti "tragi" o insula pe mare,prima intrebare care iti vine in minte este daca merita sa bagi mana in buzunar.Asta in cazul cand sunt banii tai.Cand sunt bani negri sau cand sunt banii statului,eu cred ca merita pentru gloria pesedeului. Nu trebuie sa faci o facultate ca ca sa-ti pui urmatoarele intrebari cand faci o investitie:1-cati bani cheltuiesc,2-cand se amortizeaza investitia,3-cand intru pe profit si ce profit am.Mazare nu gandeste asa pentru ca nu sunt banii lui.Primarul are o justificare economica ? A facut un studiu economiic ? Kakaia tehnika ? Balsoi circ !

titi
21 mai 2013
modern

De ce ne aratati cum cum va fi Mamaia peste 2 ani si nu ne aratati cum este acum plaja Modern care plaja este a noastra a constantenilor.Am facut demersuri la Apele Romane, am rugat pe cei de la Telegraf si Tv neptun sa vina la fata locului sa constate in ce hal arata plaja,dar,din pacate fara nici un rezultat.Imi pare rau ca nu am avut nr. de telefon al ziarului Cuget Liber ptr. ca am mai multa incredere in cei de acolo.

toader c
21 mai 2013
betoane si cazemate

Mamaia la inceputuri a fost o statiune ,,verde"cu echilibru intre constructii si spatii verzi.De cind a incaput pe mina camarilei mazare,a devenit un chith arhitectonic,s-au distrus spatiile verzi ,s-au taiat copacii,s-a ajuns la,,perforanta"ca de pe aleea de linga mare nu mai vezi marea.In aceste conditii,noul PUZ nu face decit sa adauge mai mult beton la cel existent,nu apare niciun spatiu verde.In aceste conditii,orice turist care vrea sa se relaxeze va cauta o statiune si cu parcuri ,pentru ca nimeni nu schimba betonul in care locuieste tot anul cu alt beton.

vai noua
21 mai 2013
g

Am si eu o intrebare..Vara,dupa ora 16 oare cum se va face plaja la umbra unui colos de 22 etaje?Sau se va mai face plaja..Cineva fumeaza mult si apoi viseaza-insulite,elicoptere,purcelusi roz..

Cristian S
21 mai 2013
Invidiosilor

Ce va doare pe voi capul cine si cum o investeasca banii si cine o sa faca pl mare. Asa e romanul, mereu invidios... De asta avem o tara de rahat din cauza caracterului urat. Ma uit mai sus si vad numai comentarii care nu au nici o treaba una cu cealalata. In loc sa va bucurati ca o sa existe o oportunitate spre noi locuri de munca, ca o sa se ruleze cat mai multi bani in constanta si nu o sa fim un judet slab economic, va roade invidia pe Mazare. Multumitii ca datorita lui avem un judet foarte frumos, indiferent de metodele prin care a fost sau nu promovat. Mai ganditit si altfel romanilor ca nu o sa ajungeti nicaieri. O sa muriti in fata calculatorului de invidie. Puneti mana la munca nu asteptati sa cada din cer totul !!!!

dumitru
21 mai 2013
Bine

Bine punctat cristian s. Tocmai din motivul acesta nu o sa evolueze omul de rand.

Răspuns la: Invidiosilor
Adăugat de : Cristian S, 21 mai 2013
Ce va doare pe voi capul cine si cum o investeasca banii si cine o sa faca pl mare. Asa e romanul, mereu invidios... De asta avem o tara de rahat din...
21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3257 secunde