Insule ecologice digitalizate pentru colectarea gunoaielor, în municipiul Constanţa

275
Insule ecologice digitalizate pentru colectarea gunoaielor, în municipiul Constanţa - insuleecologice-1675779719.jpg
Potrivit Primăriei Constanța, primele 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor au fost amplasate în municipiu.

Prin această achiziție, se urmăreşte reducerea cantității de deșeu rezidual (acela care se duce la groapa de gunoi), selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuite noi de producție (resurse care se reciclează și se reutilizează) și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului. „Insulele ecologice dispun de un sistem de gestiune/server de date cu soft de înregistrare și monitorizare (rapoarte privind accesul utilizatorilor identificați, etc.), sunt conectate atât la curentul electric, cât și la panourile solare. Identificarea utilizatorului poate fi făcută pe baza unui card cu coduri QR, existând posibilitatea de autorizare sau blocare a unui utilizator de a folosi insula ecologică. Persoanele fizice din asociațiile de proprietari situate în proximitatea celor 14 insule ecologice digitalizate vor primi în scurt timp cartele GSM pentru a putea folosi insulele ecologice. Deocamdată, acestea nu sunt funcționale”, au precizat reprezentanţii primăriei.

Cele 14 insule ecologice sunt amplasate în următoarele locații: bulevardul 1 Mai Vechi nr. 41, strada Farului/ bulevardul Lăpușneanu, strada Zefirului/Viorelelor, aleea Câmpinei nr.15, strada Unirii 77, strada Belvedere / strada Trapani, strada Piața Chiliei, stradela Basarabi, strada Cișmelei /H. Agarici, strada Poet Alexandru Gherghel, strada Grozești, Parc Dragoslavelor, strada Liliacului/str. Serg. Grindeanu, strada Tulcei, strada Albatros. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7089 secunde