Intrarea românilor în Bosnia și Herțegovina, doar cu condiția prezentării unui test COVID-19 negativ

137
Intrarea românilor în Bosnia și Herțegovina, doar cu condiția prezentării unui test COVID-19 negativ - covid19test-1594915921.jpg
Intrarea în Bosnia și Herțegovina este permisă cetățenilor statelor membre UE cu condiția prezentării unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) citat de Agerpres.


"Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile din Bosnia și Herțegovina au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul acestui stat. Astfel, începând cu data de 16 iulie a.c., cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățenilor români, le va fi permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina cu condiția prezentării unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore, anterior momentului intrării în Bosnia și Herțegovina", precizează MAE.


Totodată, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile din Bosnia și Herțegovina, regimul de tranzit rămâne neschimbat, nefiind necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul șederii. Astfel, cetățenii români pot tranzita Bosnia și Herțegovina numai în scopul revenirii în România/în statul de reședință, cu condiția să nu se cazeze/să înnopteze pe teritoriul Bosnia și Herțegovina. Tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croația-Bosnia și Herțegovina-Croația).


În ceea ce privește transportatorii de mărfuri, au fost ridicate toate restricțiile de circulație pentru această categorie.


MAE reamintește că pentru a intra pe teritoriul Bosniei și Herțegovina rămâne în vigoare obligativitatea folosirii pașaportului și nu a cărții de identitate, ca document de călătorie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.418 secunde