Întrebarea care l-a scos din minți pe ministrul Energiei: "Ești nesimțit!

236
Întrebarea care l-a scos din minți pe ministrul Energiei:

Articole recomandate

Anton Anton, ministrul Energiei, cunoscut pentru adresa sa de email ("profesorul de fluide") pare să își fi ieșit din minți. În cadrul unei conferințe pe teme energetice "ZF Power Summit" de luni, el a fost întrebat de un jurnalist "ce este curentul electric". Răspunsul oficialului a fost unul... halucinant, scrie realitatea.net


"Cer iertare, că poate părea că sunt nesimțit, dar în calitatea dumneavoastră de fost profesor, îmi puteți spune ce este ăla curent electric", a întrebat jurnalistul, iar ministrul a răspuns sec: "Ești nesimțit!", relatează hotnews.ro.

Anton Anton s-a născut pe 22 decembrie 1949, la Timișoara, și este fiul unui important lider comunist, Ioan M. Anton, membru in CC al PCR si un apropiat al familiei Ceaușescu. A mai îndeplinit funcția de ministru al Educației, Cercetării și Tineretului în Guvernul Tăriceanu.

Anton Anton a urmat cursuri universitare la Institutul Politehnic "Traian Vuia" din Timișoara (1967-1972), obținând titlul de inginer, cu Diplomă de Merit, studii postuniversitare de "Informatică și matematică pentru cercetare" la Universitatea București (1973-1974), curs de specializare ca bursier Fullbright la Johns Hopkins University din Baltimore (1977) și apoi studii de doctorat la Institutul de Construcții din București (1977-1986), obținând titlul științific de doctor inginer.

După absolvirea facultății, ca urmare a rezultatelor excepționale avute, a fost selectat pentru a rămâne în învățământul superior la Catedra de Hidraulică și Protecția Mediului a Institutului de Construcții din București (astăzi Universitatea Tehnică de Construcții). A desfășurat activitate didactică și de cercetare și a fost șeful Laboratorului de Hidraulică (1972-2003).

Membru al PNL din anul 1995, profesorul Anton a fost numit în anul 2005 în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării. A fost numit apoi ca președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică din cadrul MEdCT (2006-2008).

La data de 7 octombrie 2008, Anton Anton a fost propus pentru funcția de ministru al Educației, Cercetării și Tineretului în Guvernul Tăriceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4329 secunde