Concurs Investițiile la Sanatoriul Techirghiol se fac din fonduri proprii

2325

Articole de la același autor

La sanatoriu își găsesc alinare cei suferinzi de reumatism, pacienții cu afecțiuni ale sistemului nervos, ginecologice, dermatologice și nu numai. Sanatoriul și-a păstrat renumele pentru calitățile superioare ale nămolului care este folosit în tratament. Hidrokinetoterapia în bazine cu apă cloruro-sodică concentrată, care se găsește la centru, este ideală în recuperarea sechelelor post-traumatice.

Procesul de renovare și modernizare este în curs de derulare. Acum se reabilitează pavilionul B al Sanatoriului Balnear Techirghiol. Renovarea a început cu exteriorul. "Termoizolația asigură confortul termic pacienților și odată cu izolația se reduc și anumite cheltuieli care se făceau înainte, când se pierdea agent termic", a declarat Septimiu Bourceanu, manager al Sanatoriului Balnear Techirghiol.
Nu se știe cu exactitate când se va finaliza lucrarea la fațadă, pentru că depinde foarte mult de vreme. Următoarea lucrare care se va face este hidroizolația, după care se va intra și în pavilion. Banii provin din fondurile proprii.

Număr record de pacienți în această perioadă
Potrivit informațiilor furnizate de manager, "Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, la sanatoriu avem, în luna ianuarie, 350 de pacienți". Bolnavii care se prezintă acum la centru vin cu bilete de trimitere și cu dovada de asigurat sau pe cont propriu. În această perioadă nu sunt pacienți care vin cu bilete de tratament. "Am propus și 300 de locuri pe care le-am scos la licitație la sfârșitul lunii ianuarie pentru bilete de tratament pentru pensionari", ne spune Septimiu Bourceanu.
Baza de tratament a intrat și ea într-un proces de reabilitare. Ma-nagerul unității medicale așteaptă să iasă zilele acestea proiectele pentru bazin și în toamnă să demareze efectiv lucrarea.

Servicii SPA pentru pacienți
Extinderea bazei se va face după ce serviciile medicale, de cazare, de masă vor fi de patru stele. Acum se lucrează la reabilitarea și modernizarea bazei medicale. Urmează sistematizarea restaurantului, a cantinei, a parcului.
Sanatoriul balnear Techirghiol oferă pacienților și servicii SPA, astfel că oricine vine aici poate cumpăra un tratament de relaxare.
Sanatoriul a reușit să scape într-un singur an de deficitul de 3.400.000 de lei, cât se înregistra la sfârșitul anului 2006. Ba mai mult, există un buget excedentar după decembrie 2007.

Salvări second-hand la Techirghiol
La Techirghiol nu a existat până acum un serviciu de ambulanță. Cei care apelau la ambulanță trebuiau să aștepte 45 de minute până când sosea o unitate medicală mobilă de la Constanța. Potrivit lui Septimiu Bourceanu, "Am făcut un parteneriat cu o ambulanță din București și în momentul în care ei își schimbă o mașină, pe cea veche ne-o trimit aici".
La ora actuală, sanatoriul are trei unități medicale mobile care se află în service. Se dorește ca serviciul de ambulanță să înceapă să funcționeze din aprilie - mai.
Săptămâna viitoare va demara procedura de licitație pentru achiziționarea de aparatură pentru electroterapie, ultrasunete, infraroșu, vacuum, hidroterapie, magneto-terapie, laser.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7738 secunde