Ioana Mihăilă: Ne putem pregăti pentru un potenţial val 4 al pandemiei prin vaccinare împotriva COVID

570
Ioana Mihăilă: Ne putem pregăti pentru un potenţial val 4 al pandemiei prin vaccinare împotriva COVID - ad04yze1zgy5yjezyzhinde0ytiyywjk-1620479562.jpg
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă că pregătirea pentru un potenţial val 4 al pandemiei se face prin vaccinarea împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.


"Cred că cea mai bună pregătire este tocmai asta, prevenţia şi noi ne putem pregăti foarte bine pentru un potenţial val patru vaccinând, mergând la vaccinare şi respectând măsurile", a spus Ioana Mihăilă, după o vizită efectuată, sâmbătă, la centrul drive- thru din Oradea.


Ea a menţionat că nu s-a discutat la nivelul Guvernului despre stimulente financiare pentru cei vaccinaţi.


"În momentul acesta, despre stimulente financiare nu am ajuns să discutăm la nivelul Guvernului. Cred că cel mai bun stimulent este tocmai această linişte şi faptul că putem să avem grijă de ceilalţi şi de noi înşine dacă ne vaccinăm (...) Practic, principiul de la care pornim atunci când discutăm despre măsurile de relaxare este că aceste măsuri de relaxare să fie combinate şi să fie mai multe pentru persoanele vaccinate", a afirmat ministrul Sănătăţii.


În opinia sa, măsurile restrictive, faptul că populaţia a ţinut cont de ele, combinate cu numărul din ce în ce mai mare de persoane vaccinate au dus la presiunea mai mică asupra sistemului sanitar.


"Vorbeam cu medicul şef ATI de la Spitalul Municipal că, pentru prima dată după multe săptămâni, sunt locuri libere în Terapia Intensivă de la Spitalul Municipal şi că pentru prima dată după multe săptămâni pacienţii ajung în stare mai puţin gravă la spital", a precizat Ioana Mihăilă.


Ea crede că va fi printre primii părinţi care vor merge cu copilul la vaccinare împotriva COVID-19.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4705 secunde