Italia și Spania, din nou în zona roșie COVID. Cei care revin de acolo intră în carantină

234
Italia și Spania, din nou în zona roșie COVID. Cei care revin de acolo intră în carantină - carantina-1639748406.jpg
2 țări europene în care trăiesc cele mai mari comunități de români au intrat, vineri, în zona roșie a teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, a transmis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.


Astfel, potrivit actualizării listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, în zona roșie au intrat Spania, Italia, Suedia, Dominica și Maldive.

Potrivit Realitatea.net în zona galbenă au intrat, în urma creșterii incidenței: Bolivia, Coreea de Sud și Insulele Virgine Britanice, iar în zona verde au intrat: Armenia, Albania, Mongolia și Brunei Darussalam.

Tot vineri a fost modificată HCNSU 111/2021 privind regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din statele terțe, valabile în perioada 10.12.2021 - 08.01.2022, în sensul:

- exceptarea de la măsura carantinei a conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă.

- exceptarea de la măsura carantinei a conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală .


La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3498 secunde