ITM a sancționat activitatea agenților economici constănțeni

184

Articole de la același autor

Luna trecută, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța a continuat activitatea de control și verificare a societăților comerciale care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța. Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare. În plus, pe baza acțiunilor prevăzute în Programul cadru de acțiuni pentru anul 2018, s-au derulat pe parcursul lunii mai o mulțime de controale în colaborare cu Poliția, Jandarmeria etc. 


De asemenea, în perioada 2- 31 mai, inspectorii de muncă din cadrul serviciului Relații de muncă au verificat un număr de 306 angajatori, din care 67 au fost sancționați contravențional. În același timp, au fost aplicate un număr de 77 de sancțiuni - 63 amenzi, în valoare de 1,8 milioane de lei și 14 avertismente. Din cei 306 angajatori verificați, 37 au fost depistați că foloseau munca nedeclarată, fiind depistate 97 de persoane care lucrau fără forme legale de angajare.


Referitor la activitatea de control privind securitatea și sănătatea în muncă, inspectorii au controlat 186 agenți economici, unde s-au constatat 395 de neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. La final, au fost aplicate zece amenzi, în valoare de 37.000 lei și 385 avertismente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2925 secunde