Iureș la un control în premieră în Portul Constanța: Garda de Mediu a rupt amenzi de peste 320.000 de lei

508
Iureș la un control în premieră în Portul Constanța: Garda de Mediu a rupt amenzi de peste 320.000 de lei - amenzi1692776457-1701697810.jpeg
Comisarii Gărzii de Mediu au făcut în premieră un control în Portul Constanţa, fiind aplicate cinci amenzi în valoare de 320.000 de lei. Pentru un operator economic a fost dispusă suspendarea activităţii, pentru că dezmembra ambarcaţiuni fără a deţine autorizaţie de mediu.


”În perioada 27.11.2023-29.11.2023, Garda Naţională de Mediu a desfăşurat un control în premieră în Portul Constanţa care a vizat activităţile economice ce pot afecta calitatea factorilor de mediu (aer, sol, apă) şi pot degrada ecosistemul marin al Marii Negre. În acest context, 3 echipe de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul General au efectuat 11 acţiuni de inspecţie şi control cu caracter inopinat şi operativ la agenţi economici care desfăşoară activităţi cu posibil impact asupra mediului în Portul Constanţa”, a transmis, luni, Garda Naţională de Mediu.


Sursa citată a precizat că au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 320.000 lei precum şi o suspendare a activităţii unui agent economic pentru nerespectarea legislaţiei de mediu, respectiv lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, nerespectarea prevederilor actelor de reglementare deţinute, abateri de la regimul deşeurilor (lipsa unor spaţii special amenajate pentru stocarea deşeurilor).


”O situaţie specială a fost aceea a unui agent economic care desfăşură activităţi de dezmembrare ambarcaţiuni fără a deţine acte de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 60.000 lei şi măsura complementară de interzicere a activităţii”, a mai transmis Garda de Mediu.


Acţiunile de inspecţie şi control din Portul Constanţa vor continua, în perioada următoare, în principal la agenţii economici ce desfăşoară activităţi care pot avea impact asupra mediului şi pot afecta ecosistemul costier al Marii Negre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8658 secunde