Jocurile din Satul de Vacanță, adevărate pericole publice

3027
Jocurile din Satul de Vacanță,  adevărate pericole publice - fotofondjocurisatvacanta1-1503939301.jpg

Articole de la același autor

l Comisarii Protecției Consumatorilor au aplicat amenzi de zeci de mii de lei

Sezonul estival se apropie de sfârșit și aglomerația s-a mai rărit și în Satul de Vacanță, unul din principalele puncte de atracție a turiștilor veniți în vacanță pe litoral. Nici nu este de mirare că plângerile au curs, mulți dintre consumatori reclamând în special serviciile proaste și mai puțin condițiile precare.

Comisarii Protecției Consumatorilor au luat la rând jocurile din Luna Park, terasele și restaurantele, încă de la începutul verii. Însă cele mai grave nereguli au fost găsite la instalațiile de distracție, unde exista permanent pericolul de accidentare a celor veniți să se simtă bine. În total, au fost verificați șapte operatori economici și la toți au fost găsite numeroase abateri.

"Am găsit situații în care nu erau respectate condițiile specifice defășurării activității prin nerespectarea cerințelor de securitate. Lipseau capacele de la becuri, scara de acces din aluminiu avea diferențe de îmbinare pe înălțime, pentru fixarea postamentului se utilizau bucăți de scânduri suprapuse, iar capacele de protecție la cutiile intermediare electrice erau crăpate. De asemenea, am găsit un holșurub ieșit la nivelul capului exterior, fire electrice neizolate, grătare cu deficiențe de nivel la îmbinări, o balustradă care nu era fixată suficient, cotiere rupte la mașinuțe, mașinuțe ce prezentau deteriorări sau spătarele scaunelor aveau porțiuni rupte, iar partea de șezut era exfoliată, dar și cabluri electrice care atârnau pe brațele utilajului", a explicat comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.

Se practică neinformarea

De asemenea, lipseau panourile de avertizare ce trebuia amplasate în imediata apropiere a echipamentelor cu privire la denumirea echipamentului și datele de identificare ale deținătorului, la modul corect de utilizare și comportamentul adecvat al consumatorilor în timpul utilizării, potențialele pericole, așa cum au fost identificare în cadrul analizei de risc în exploatare, inclusiv asupra vârstei minime, limitei de greutate, înălțimii sau stării de sănătate a consumatorilor după caz. În plus, nu existau panouri în limbi străine de circulație internațională care să informeze consumatorii despre modul de folosire a echipamentelor de agrement.

"Pentru deficiențele constatate au fost aplicate patru amenzi în valoare de 32.000 de lei și cinci avertismente. De asemenea, la cinci operatori economici, s-a dispus interzicerea utilizării echipamentelor de agrement până la remedierea deficiențelor", a completat șeful CJPC Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4296 secunde