Jumătate dintre români se plâng că sunt prost plătiți

472
1
Jumătate dintre români se plâng că sunt prost plătiți - 143298banuti-1328214792.jpg
Urmare crizei economice, nemulțumirile angajaților au crescut simțitor. De departe, cea mai mare dintre acestea o reprezintă salariul, pe care jumătate dintre salariați îl consideră prea mic în comparație cu munca pe care o depun, arată un studiu al Blocului Național Sindical (BNS). Mai mult decât atât, și relațiile de muncă au avut de suferit, în sensul că au devenit mult mai formale, situație favorizată de sentimentul de concurență.

Crește tendința emigrării

Cu toate că efectele crizei se resimt pe întregul teritoriu al Uniunii Europene, studiul arată că românii care muncesc în străinătate nu au de gând să se întoarcă acasă, practic, doar un român dintr-o sută a revenit să lucreze în țară. De asemenea, unul din cinci români ar pleca oricând la muncă în străinătate, dacă ar avea această oportunitate, ceea ce arată că percepția de pe piața muncii din România nu s-a îmbunătățit.

Portretul robot al emigrantului

Realizatorii studiului au făcut și un portret robot al angajatului român care și-ar dori să plece la muncă în străinătate. Acesta este bărbat,

lucrează în sectorul privat, este extrem de nemulțumit de salariul actual, are între 25 și 44 de ani, provine dintr-un mediu sărac, în special din regiunea sud-vest Oltenia sau din regiunea nord-vest a țării.

BNS apreciază că pentru reducerea tentației de a pleca la muncă în străinătate, Guvernul ar trebui să-și concentreze acțiunile de atragerea investițiilor private, locale și străine, în regiunile de sud-vest și nord-vest, unde să își aloce părți mai importante din proiectele publice de investiții. 

Comentează știrea

admirator
3 februarie 2012
si cealalta jumatate

se plinge ca n-are locuri de munca...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 2.3735 secunde