Klaus Iohannis despre pensii: Este o majorare atât cât s-a putut acum

192
Klaus Iohannis despre pensii: Este o majorare atât cât s-a putut acum - 1-1597853005.jpg

Articole recomandate

Majorarea alocațiilor pentru copii și a pensiilor este una realizată în condițiile crizei economice provocată de pandemie, a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.ro.


"Nimeni nu și-a dorit această epidemie, care global s-a dezvoltat într-o pandemie. Absolut nimeni nu cred că și-a dorit pentru România o criză economică. Dar această epidemie a venit și în consecință a apărut și criza economică. Aici suntem și aceste lucruri trebuie rezolvate. În paralel, evident că toată lumea își dorește să câștige mai bine și guvernanții, de bună seamă, doresc să dea bani mai mulți oamenilor, care au așteptări mai mari. Însă pentru a face posibile aceste lucruri, trebuie să existe acești bani", a susținut președintele într-o conferință de presă.


Potrivit șefului statului, "nu este posibil să împarți bani care nu există și dacă intră România în criză economică și veniturile se reduc, este clar că nu se pot mări cheltuielile".


"Totuși - am spus de la bun început și mă bucur că în PNL s-au găsit foarte mulți politicieni care au aceeași părere -, nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile, copiii și pensionarii, să plătească nota de plată pentru această epidemie și pentru recesiunea economică. Și atunci, cu toate că marea majoritate a specialiștilor, economiștilor au repetat de nenumărate rânduri că nu se pot majora nici pensiile, nici alocațiile, am solicitat Guvernului să găsească soluții, totuși să le majoreze atât cât se poate. 


Și, iată, au venit cu soluții pentru majorarea alocațiilor în etape, o soluție foarte potrivită, iar majorarea punctului de pensie se realizează totuși. Deci, în condițiile în care majoritatea specialiștilor a spus că nu se poate, iată că totuși Guvernul a venit cu o soluție de majorare a pensiilor. Deci, nu vorbim de altceva, este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia își va reveni, cu siguranță se vor căuta soluții și pentru majorări ulterioare", a subliniat președintele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1776 secunde