Concurs Lacul Techirghiol, reabilitat cu împrumuturi externe

634

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat un acord de împrumut în valoare de 298,5 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei necesar finanțării investițiilor de mediu.
Pentru protecția ecosistemului Deltei Dunării, vor fi executate lucrări în zona Pătlăgeanca și vor fi instalate sisteme de purificare a apei pentru asigurarea accesului la apă potabilă pentru locuitorii Deltei Dunării.
O altă componentă se referă la protecția zonei costiere a Mării Negre, care include lucrări de protecție a lacului Techirghiol, precum și de protecție și consolidare a coastei în zona Neptun-Olimp.
Echivalentul în lei al sumelor necesare finanțării proiectului a cărui valoare totală este de 500.144.000 euro (inclusiv taxele și impozitele aferente, datorate și plătite pe teritoriul României) se va asigura de la bugetul de stat, prin includerea acestor sume în bugetul anual al MMDD, pe toată durata de implementare a proiectului. Împrumutul va fi disponibilizat în tranșe, fiecare tranșă va fi pentru o perioadă care nu va depăși 20 de ani, incluzând o perioadă de grație de cinci ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2423 secunde