Licitație pentru stațiile de reîncărcare pentru mașinile electrice de pe Autostrada Soarelui

257
Licitație pentru stațiile de reîncărcare pentru mașinile electrice de pe Autostrada Soarelui - licitatiesursabuzaumedia-1586882268.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere organizează licitație pentru realizarea de stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice pe autostrăzile A1 și A2. Cei interesați să realizeze proiectul "Instalarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în anumite spații pentru servicii situate pe A1, tronsoanele Nădlac - Timișoara - Sibiu și Pitești - București și pe A2, București - Constanța" pot depune dosarele până pe 2 iunie; stațiile urmează să fie realizate într-un termen de șase luni de la adjudecarea licitației.

"La nivelul UE, este instituit un cadru comun de măsuri destinate instalării infrastructurii pentru combustibili alternativi în uniune, cu scopul de a reduce la minimum dependența de petrol și de a atenua impactul transporturilor asupra mediului.

Astfel, pentru punerea în aplicare a dispozițiilor legale privind administrarea drumurilor, cât și a celor europene și naționale, CNAIR a demarat procedurile necesare instalării stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice", au arătat reprezentanții instituției.

Conform proiectului, pe lungimea Autostrăzii Soarelui urmează să fie instalate stații de reîncărcare în mai multe spații pentru servicii: la km 19+800, în comuna Cernica, din județul Ilfov, la km 88+300, în comuna Vâlcelele, județul Călărași, la km 139+830, în municipiul Fetești, județul Ialomița și la km 186+090 și km 186+580, în dreptul orașului Murfatlar, județul Constanța.

Agentul economic care va realiza stațiile de reîncărcare va avea obligația "de a pune la dispoziția celor interesați, printr-un sistem electronic, online, informații referitoare la stațiile de reîncărcare care să permită identificarea locației, starea de funcționalitate, disponibilitatea, tariful practicat, puterea stației", se arată în documentație. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3162 secunde