Litoralul - raiul muncii la negru

1110
Campania națională privind identificarea cazurilor de muncă fără forme legale, de pe litoralul românesc, s-a încheiat. În august, ultima lună în care s-a desfășurat campania, inspectorii au efectuat 416 controale, soldate cu descoperirea a numeroși muncitori la negru și aplicarea unor amenzi de sute de mii de lei.
"Au fost aplicate 95 de amenzi, în valoare de 778.500 de lei și au fost depistați 88 de muncitori fără forme legale, mult mai mulți decât în lunile precedente, când erau depistați câte 40 - 45 de lucrători fără forme legale", a declarat, pentru "Cuget Liber", Tiberiu Pleșu, inspector adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța.
Lucrătorii ilegali au fost găsiți în unitățile de alimentație publică și de comerț din Constanța, Mangalia, Eforie, Costinești și Vama Veche.
De asemenea, în luna care a trecut, au fost soluționate 155 de reclamații. "Cele mai multe sesizări au vizat neplata salariilor și faptul că nu au fost încheiate contracte individuale de muncă", a precizat inspectorul de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6315 secunde