LOVITURĂ DE PROPORȚII DATĂ LEGII SALARIZĂRII, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI! ADIO CREȘTERI DE 50 %!

11244
1
LOVITURĂ DE PROPORȚII DATĂ LEGII SALARIZĂRII, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI! ADIO CREȘTERI DE 50 %! - salariibugetari1-1496741986.jpg

Articole recomandate

Cu doar o zi înainte de votul final din plenul Camerei Deputaților, se caută soluții disperate pentru limitarea impactului bugetar al legii salarizării. Legea salarizării urmează să primească azi raportul din partea comisiei de muncă a Camerei Deputaților, fiind posibil ca miercuri actul normativ să intre în dezbaterea plenului acestui for.


Surse din Ministerul de finanțe afirmă că sumele alocate celor din Sănătate nu vor mai crește cu 100%. Pe de altă parte, Ministrul muncii precizează că una dintre variante ar fi ca aceste creșteri să se facă eșalonat: salariile tuturor bugetarilor vor fi majorare cu 25% de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie cei din sănătate vor primi încă 75%, iar cei din educație alți 25%.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a făcut un anunț surprinzător, cu doar câteva ore înainte de discuțiile din comisia de muncă: bugetarii vor avea o creștere de 25% de la 1 ianuarie 2018, la jumătate față de promisiunile de 50% creștere făcute personalului din sănătate.

Medicii și profesorii nu vor mai beneficia de majorările promise de la 1 ianuarie, așa cum promisese Guvernul, care se confruntă acum cu o criză fără precedent. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat într-o intervenție telefonică că de la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere de 25%. Totodată, ministrul Muncii a declarat că ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, nu a fost prezent la toată discuția purtată astăzi.

"De la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere de 25%, de la 1 martie încă 25% pentru profesori. Medicii și asistenții au creșteri de peste 100% de la 1 martie, e varianta cu care noi vom intra în comisie. Au fost multe amendamente pe care noi le-am acceptat de la Senat și Camera Deputaților", a spus Ministrul Muncii, marți, la Antena 3.

Față de varianta adoptată de Senat, deputații au aprobat o serie de majorări de salarii și sporuri pentru mai multe categorii de funcționari, dar au scăzut indemnizațiile primarilor de orașe, crescându-le pe cele ale vicepreședinților de Consilii Județene.

"Legea este în programul de guvernare al PSD care a spus de la început că vrea această lege. PSD are majoritate în Parlament, are Guvernul, este o lege pentru care răspunde integral și definitiv inițiatorul, adică PSD. Este bine să nu uităm acest aspect. Așteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puțin deplasată", a declarat Klaus Iohannis adăugând că va face comentarii mai ample pe marginea legii atunci când aceasta va ajunge la promulgare.



Comentează știrea

cta
6 iunie 2017
soc!!!!

ce toampa ordinara,si cat s-a mai cacat pe ea si pe partidul ei.tampita

Pagina a fost generata in 0.8974 secunde