LOVITURĂ DURĂ PENTRU PENSIILE PRIVATE / Guvernul Grindeanu vrea să naționalizeze fondurile private de pensii pentru a avea bani pentru majorarea salariilor? NN Pensii, prima reacție oficială

6930
4
LOVITURĂ DURĂ PENTRU PENSIILE PRIVATE / Guvernul Grindeanu vrea să naționalizeze fondurile private de pensii pentru a avea bani pentru majorarea salariilor? NN Pensii, prima reacție oficială - pensie-1491976909.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Guvernului Grindeanu aduc tot mai mult în discuție, în ultima perioadă, eventualitatea naționalizării fondurilor de pensii private obligatorii.








 Astfel, banii pe care fiecare dintre noi i-am strâns deja în conturile noastre, din procentele reținute din contribuția la sistemul de pensii, și care ar trebui să ne asigure un venit decent la bătrânețe, ar putea intra în visteria statului, pentru a fi redistribuite.








Primul fond de pensii care reacționează în acest scandal este NN Pensii, care a început să trimită mailuri de informare către beneficiarii săi, prin care îi anunță că pensia lor privată este "în centrul dezbaterilor publice". Reprezentanții NN recomandă românilor să fie la curent cu ce se întâmplă cu pensia lor, îi încurajează să se intereseze cât mai des despre situația sumelor acumulate în contul de pensie privată obligatorie și să se informeze despre contextul pieței pensiilor private.






"Cei aproape șapte milioane de participanți (n.r. la fondul de pensie primată obligatori) au strâns, până acum, în nouă ani de la lansarea sistemului, aproximativ șapte miliarde de euro pentru pensia lor (conform statisticilor Autorității de Supraveghere Financiar). În ultimele săptămâni, au existat discuții în spațiul public, cu privite la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private. Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influențate de decizii politice precum înghețarea valorii procentului din venitul brut aferent contribuției la fondul de pensii, blocarea parțială sau integrală a virării acestei contribuții sau naționalizarea sumelor acumulate până acum în conturile viitorilor pensionari. De aceea, este important să urmărești permanent ce se întâmplă cu pensia ta și să te implici activ în demersurile de economisire suplimentară pentru un trai decent la bătrânețe. Sperăm ca aceste detalii să contribuie la o mai bună informare despre pensia ta viitoare. În eventualitatea unor măsuri care ar afecta pensia administrată privat, vom face toate demersurile posibile pentru a apăra dreptul tău la proprietatea asupra acestor bani", precizează Echipa NN Pensii, în mailul trimis către fiecare beneficiar la fondul administrat de ei.






Comentează știrea

Cucu
12 aprilie 2017
Nationalizare

Alo , domnilor ! Stiti ce este nationalizarea unui bun privat ? Nu suntem in comunismul anilor 50' , sa nationalizati=confiscati ! Nationalizarea se face in intersul public. Cum veti motiva ? Sunt foarte curios care poate fi interesul public ? Si daca , prin absurd , nationalizati , trebuie sa acordati DESPAGUBIRI !!!! ca sa nu faceti precum comunistii , CONFISCARE !!! E clar , nu ?

Nu cred
12 aprilie 2017
Doar sfanta inflatie

Inflatia,mama prostilor si salvarea pesedeilor.Inapoi in viitor.Ne intoarcem in anii '90 cand romanii intorceau milioanele cu furca.Acum este bine sa cumparati.Cumparati orice ca pesedeii au inceput iar sa devalorizeze moneda nationala.Idiotii astia se pregatesc sa treaca la moneda euro ? Mama lor de prosti.

muncitor fara pensie privata
12 aprilie 2017
pensii private

BRAVOOOOOOOOOO !

parerologu
18 aprilie 2017
ba nu mai investiti banii

in fonduri mincinoase.noi suntem o tara cu mentalitate de tepari,in care fostii excroci propovaduiesc cinstea si corectitudinea.fondurile de pensii=caritasul anilor 90.banii vor fi sifonati vor disparea si fraierii vor ramane cu buza umflata.sa cumparam aur si alte valori,ca in timp de razboi,pentru ca Romania e in razboi.economiile si depozitele bancare sunt la bunul plac al psd-ului si restului de incompetenti.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Iulie 2012
Stire din Social : Constănțenii fug de pensia privată
Pagina a fost generata in 0.6005 secunde