Lucrări de decolmatare în Valea Albești, pentru a preveni inundaţiile

117
Lucrări de decolmatare în Valea Albești, pentru a preveni inundaţiile - xlucraridecolmatare-1642599771.jpg

Articole de la același autor

Echipele din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au efectuat, în ultimele zile, ample lucrări de decolmatare în Valea Albeşti. De asemenea, a fost realizată o recalibrare pe o lungime de peste 1.600 de ml pe Valea Albești, care se întinde pe o distanță de 25 de km, fiind excavați peste 8.000 de mc de material aluvionar.

„Suprafața bazinului hidrografic este de 326 de kmp, iar lucrările realizate pe cursul de apă Albești se situează în extravilanul și intravilanul UAT Albești. Intervenția se impunea în acest perimetru din cauza micșorării secțiunii albiei prin colmatare și a pantei mici de scurgere. Decolmatarea văilor este necesară deoarece acestea preiau surplusul de apă din localități în cazul unor cantități mari de precipitații care duc la inundații ce pot provoca pagube materiale și în primul rând pierderi de vieți omenești”, explică reprezentanţii ABADL.

Potrivit acestora, lucrările de decolmatare au loc acolo unde se impune pe toate cursurile de apă permanente sau nepermanente de pe raza județului Constanța ca măsură de prevenție împotriva inundațiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5356 secunde