Lucrările de modernizare ale Gării CFR Constanța, finalizate până la sfârșitul lunii iunie

2514
Lucrările de modernizare ale Gării CFR Constanța, finalizate până la sfârșitul lunii iunie - 40965efa19c345bfd62e38846d71eb85.jpg
Gara Constanța s-a transformat în șantier din 2005, de când au început lucrările de modernizare. Deși construcția ar fi trebuit să fie gata din luna septembrie a anului trecut, îmbunătățirile care au fost aduse la proiect au prelungit termenul de execuție al lucrării cu șapte luni. Andrei Dogaru lucrează la departamentul tehnic al firmei Athena SA, cea care s-a ocupat de modernizarea stației CFR Constanța și a explicat că "au apărut multe modificări la proiectul inițial, în sensul că a fost îmbunătățit, de aceea au întârziat lucrările".
Reprezentantul firmei Athena a mai spus că grupul gării vechi va fi predat la jumătatea lunii iunie, iar întreaga lucrare va fi dată în folosință publicului călător până la sfârșitul acestei luni. "După predare, există perioada de reparații, când se constată defectele și se repară", a adăugat Dogaru.

Cinema pentru călători
Vechea gară nu avea niciun spațiu comercial, decât ghișee de bilete, birou de informații și sală de așteptare. Potrivit lui Andrei Dogaru, "împărțirea efectivă a noului spațiu creat va fi făcută de beneficiar, Regionala CFR, însă vă pot spune că sunt aproximativ 900 de metri pătrați pentru fiecare nivel: subsol, parter și etaj".
Dorin Maier, șeful Diviziei Infrastructură din cadrul Regionalei CFR Constanța, a precizat că vor fi în jur de 25 de spații comerciale: "Acum nu o să mai existe săli de așteptare, călătorul va trebui să consume". În plus, publicul călător s-ar putea bucura de o sală de cinema, dacă reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate vor stabili ca în una din cele două săli multifuncționale de la subsol să funcționeze un cinematograf.
În urma unei licitații publice, vor fi stabilite și firmele care vor funcționa în spațiul comercial al gării, a mai spus Maier.
Banii pentru întreaga lucrare de modernizare au fost obținuți printr-un împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, partea de TVA fiind suportată din fondurile proprii ale CFR. Investiția totală a ajuns la 9, 2 milioane de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 02 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Luni, 01 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.0364 secunde