Ludovic Orban: Este important că o companie românească reușește într-un timp foarte scurt să fabrice măști chirurgicale și măști FFP2

230
Ludovic Orban: Este important că o companie românească reușește într-un timp foarte scurt să fabrice măști chirurgicale și măști FFP2 - 1587727097ludovicorbancumascafot-1590772003.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la finalul vizitei efectuate la fabrica Techtex din Târgu Lăpuș, județul Maramureș, că este foarte important că o companie românească reușește într-un timp foarte scurt să fabrice măști chirurgicale și măști FFP2, informează Agerpres.


"Aici, în Târgu Lăpuș, se fabrică măști foarte bune și nu numai măști foarte bune, ci se pune la cale realizarea, producția, pentru prima oară în România, a stratului filtrant din cadrul măștilor chirurgicale, măștilor FFP2, straturi care asigură, de fapt, protecția cea mai mare. Am și văzut unde urmează să se instaleze această capacitate. Este foarte important că o companie românească reușește într-un timp foarte scurt să fabrice măști chirurgicale și măști FFP2. Și, de asemenea, să fie pregătită să înceapă fabricația materialului atât de necesar, care stă la baza realizării tuturor produselor de protecție sanitară, cum sunt măști, combinezoane, halate protectoare, bonete. Și am venit să încurajăm această companie, care face pași foarte curajoși într-un domeniu extrem de important", a afirmat Orban într-o conferință de presă.


El a subliniat că fabrica pe care a vizitat-o este "o companie care are o activitate foarte importantă, mai veche, în domeniul producției de mobilă și care își folosește experiența și pentru a putea să producem în România ceea ce avem nevoie în perioada de epidemie și după perioada de epidemie".


Referitor la stoparea temporară a producției de măști de la Dragomirești (județul Dâmbovița), premierul a precizat că "urmează să se lămurească domnul ministru în timp cât mai scurt, dar investiția va fi folosită și acolo se vor produce măști de calitate și va exista o producție care să facă față cererii de pe piața românească".


"Oricum, utilajele sunt în garanție, oricând se poate apela la echipe de service din partea furnizorilor liniilor tehnologice, linii automatizate, cum am văzut și aici și problema trebuie rezolvată", a mai spus el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8013 secunde