Luna mai plină de evenimente în județul Tulcea și în Delta Dunării

257
Luna mai plină de evenimente în județul Tulcea și în Delta Dunării - pregatiri1000x640-1682691850.jpg

Articole de la același autor

Centrul oraşului Tulcea îi aşteaptă pe turiști la Festivalul „Micului cel mare”. Până pe 1 mai, bucătarii îşi vor dovedi talentul în prepararea mititeilor, dar şi a altor bunătăţi din bucătăria internaţională.

Primăriei Municipiului Tulcea anunță pe pagina sa de socializare că în centrul oraşului vor fi spectacole folclorice, de lasere, dar şi karaoke.

De asemenea, în Orăşelul copiilor din municipiu, cei mici sunt aşteptaţi cu un nou parc de distracţii.

Duminică, 30 aprilie, la Sulina, va avea loc Festivalul scrumbiei albastre, iar turiştii sunt aşteptaţi cu peşte pe grătar, ansambluri ale minorităţilor, dar şi cu recitaluri susţinute de trupa Pacifica & Toni Şeicărescu şi artista Adriana Ochişanu.

Sâmbătă, 6 mai, la Sfântu Gheorghe, Primăria organizează Zilele comunei. Evenimentul va începe dimineaţa, la ora 8,00, la biserică, unde va avea loc slujba religioasă prilejuită de sărbătoarea pe rit vechi a Sfântului Gheorghe, iar la ora 13,00 va fi inaugurat un nou loc de joacă pentru copii.

Manifestările includ concursuri de tras la rame, de dans, de tras sfoara, concursuri cu tricicluri electrice, tombole, dar şi premieri şi spectacole susţinute de ansambluri din judeţ.

În cel de-al doilea sfârşit de săptămână din luna mai, turiştii pot alege din două evenimente. La Sulina, va fi Parastasul piraţilor nepomeniţi, iar acolo petrecerea va începe vineri seara, pe plaja de la Marea Neagră, şi va continua sâmbătă, la ora 13,00, cu o masă de pomenire la cimitirul din localitate. Evenimentul se va încheia seara, pe plajă, cu concertele trupelor Viţa de Vie, Proconsul şi White Mahala şi a artistului Mihai Mărgineanu.

Un alt eveniment va avea loc la Jurilovca, sâmbătă, 13 mai, acolo unde Adriana Lucaciu şi Răzvan Voiculescu vor lansa ultimul volum al trilogiei "Bucătăria hoinară", primul eveniment de acest gen organizat de cei doi artişti într-un sat din România.

Ultimul eveniment anunţat al lunii mai va avea loc în perioada 20 - 21 mai, la Maliuc, unde Primăria comunei îi invită pe turişti la Serbările scrumbiei. În programul evenimentului sunt incluse obiceiuri şi tradiţii locale, gastronomie deltaică, invitaţi fiind ansambluri din judeţ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0069 secunde