Din cauza datoriilor

Mai mulți abonați din Constanța și Medgidia au rămas fără apă

343
2
Mai mulți abonați din Constanța și Medgidia au rămas fără apă - robinetapa002-1333140633.jpg
Sute de abonați din municipiile Constanța și Medgidia care figurează cu facturi restante către S.C. RAJA S.A. Constanța au fost somați și notificați, conform procedurilor legale, asupra restanțelor înregistrate la plata facturilor pentru consumul de apă. Mai mult, pentru unii dintre acești restanțieri au fost încheiate procese verbale de eșalonare a debitelor, care nu au fost respectate, motiv pentru care peste 100 de abonați au fost avizați pentru debranșare încă de săptămâna trecută. "În cele mai multe cazuri, în urma primirii avizelor, rău-platnicii și-au achitat debitele. Au existat însă și situații în care nici unul din aceste demersuri nu a adus nici un rezultat, astfel că, în cursul acestei săptămâni, echipele RAJA Constanța s-au deplasat la acești abonați rău-platnici", a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Irina Oprea.

Echipele RAJA, însoțite de jandarmi
Reprezentanții RAJA, însoțiți de trupe de jandarmi, au acționat în intervalul 28 - 30 martie 2012 în cartierul Piața Chiliei, acolo unde apar mereu disfuncționalități în încasarea facturilor. În cazul a nouă abonați rău-platnici, debranșarea s-a făcut din domeniul public, iar în alte șapte cazuri, din căminul apometric. Au existat însă și abonați care au înțeles că trebuie să-și plătească facturile pentru apa consumată și care au găsit imediat resurse, astfel încât s-au încasat aproximativ 5.000 lei.
A fost nevoie de intervenția trupelor de jandarmi și la acțiunea de vineri, 30 martie, la Medgidia. "Abonații datornici s-au manifestat violent, aducându-le injurii salariaților societății. Cele mai uzuale scuze pentru neplata facturilor au fost lipsa unui loc de muncă, diminuarea ajutoarelor pe care le încasează de la bugetul de stat ori cel local. Echipele RAJA au fost însă intransigente și abonații care au refuzat să achite măcar o parte din factură au fost debranșați. În total, au fost debranșați 26 de abonați și s-au încasat 2.156 lei din facturile restante a căror valoare totală este de peste 12.000 lei", a mai precizat Irina Oprea.
De asemenea, majoritatea abonaților persoane juridice care primiseră avize de debranșare a achitat contravaloarea parțială ori totală a facturilor, astfel încât numai în acțiunea de vineri s-au încasat aproape 8.000 lei din suma totală de 11.699,26 lei datorată de 10 agenți economici din Medgidia.

Comentează știrea

vera
31 martie 2012
RAJA- PRADUITOAREA!

In acest caz nu faptul ca nu se vrea sa se plateasca este problema ci faptul ca pretul este nesimtit de mare, platim cu pana la 5 lei mai mult decat pana sa dea primarul Iordache apa RAJEI. Sunt batrani cu bani putini De la RAJA vin saracii Au platit cu ce n-aveau Apa scumpa ca si dracii! P.S. Afara- afara RAJA ordinara!

ara
31 martie 2012
OOOOOOFFFFFFFFFFF!!!!!!!!!!!

A-nceput de ieri sa cada Cate-un robinet pe strada Azi nu poti sa faci o cada Doar un dus cate odata Fiindca RAJA te pandeste Si de bani ea te BELESTE!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Martie 2012
Stire din Social : Atenție, se oprește apa!
Pagina a fost generata in 0.4122 secunde