Mai mulți români au sunat la 112, după cutremurul de 5,3 grade pe Richter

179
Mai mulți români au sunat la 112, după cutremurul de 5,3 grade pe Richter - cutremur-1474716351.jpg

Articole recomandate

Mai mulți români au sunat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la numărul unic de urgență 112, ca urmare a cutremurului de 5,3 grade pe Richter, notează agențiile de presă.

De exemplu, două persoane din Iași au ajuns la spital cu leziuni, iar altele au suferit atacuri de panică, în urma seismului, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași, citați de Romanialibera.ro.

"Am avut echipaje care au intervenit pentru acordare de îngrijiri medicale și transport la spital, pentru două persoane cu traumatisme minore, de asemenea s-au înregistrat apeluri pentru atacuri de panică, iar 12 persoanele au fost transportate la spital pentru îngrijiri. Echipajele au intervenit și în centrul orașului pentru degajarea elementelor căzute de la un balcol, al unei clădiri nelocuite și nicio persoană nu a fost rănită", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Elena Silvia Bolohan.

La Vaslui, cutremurul s-a resimțit puternic, mai ales la etajele superioare ale blocurilor turn. Locatarii au povestit că inițial s-a auzit un zgomot puternic, apoi pământul a început să se zguduie și mai multe obiecte s-au răsturnat. Nu s-au înregistrat apeluri la 112, în schimb oamenii au ieșit panicați pe străzi.

În Capitală, mai multe persoane au sunat la 112 pentru a cere sfaturi privind modul în care trebuie să reacționeze, după acest cutremur.

"Imediat după cutremur au fost câteva apeluri la 112, prin care ne-au cerut sfaturi cu privire la cum să reacționeze - dacă să iasă din locuință, unde să se ascundă (...) Colegii le-au spus să rămână în locuință și să stea departe de obiectele care i-ar putea răni. Însă, trebuie să atragem atenția că, în caz de cutremur grav, nu ar trebui ocupate liniile de urgență", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile.

Totodată, la Serviciul de Ambulanță s-au înregistrat cinci apeluri, toate pentru atacuri de panică, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), dr. Alis Grasu, pentru News.ro.


"Toate cele cinci apeluri au fost în prima jumătate de oră după producerea cutremurului", a precizat managerul SABIF.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, sâmbătă, la ora 2.11.20, în zona Vrancea, la o adâncime de 91,6 kilometri, potrivit INFP. Seismul s-a produs la șapte kilometri de localitatea Nereju și 40 de kilometri de Focșani. Mișcarea telurică s-a simțit pe întreg teritoriul României, dar și în Republica Moldova.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Septembrie 2016
Stire din Social : O nouă minimă a toamnei: minus 2,2 grade
Pagina a fost generata in 1.0581 secunde