"Majorare" cu 10% a pensiilor. Iată ce vârstnici vor primi bani în plus de la stat

86592
7

Articole de la același autor

Persoanele de vârsta a treia vor primi pensii mai mari cu zece procente, începând cu data de 1 februarie. Vestea a fost dată, zilele trecute, de președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, care a și precizat, cu această ocazie, care sunt categoriile de persoane care vor încasa mai mulți bani de la stat.

De aceşti bani vor beneficia aproximativ 200.000 de români cu pensii peste 4.000 lei, cărora le-au fost oprite contribuțiile la sănătate, deși Curtea Constituțională a României (CCR) a precizat că nu trebuie să plătească.

În judeţul Constanţa vor beneficia de aceşti bani 8.866 persoane. „Ne referim, în principal, la hotărârea Curții Constituționale nr. 650 din data de 28 decembrie 2022 care spune foarte clar că pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei nu mai sunt supuși acestei impozitări, respectiv a acestei contribuții de asigurări sociale de sănătate în procent de 10%. Noi am început, deja, tipărirea și reușim ca săptămâna aceasta să finalizăm acest proces de tipărire. Aceste taloane de pensii vor merge la Compania Națională de Poștă pentru a fi distribuite în teritoriu, astfel încât, exact cu data de 1 februarie, să le fie acordate pensiile. Deci, începând cu luna februarie, pensionarilor nu li se va mai reține contribuție de asigurări sociale de sănătate”, a precizat acesta.

Potrivit președintelui CNPP, acele persoane care au pensia de peste 4.000 de lei vor primi și 10% din valoarea celor patru zile din decembrie, de după adoptarea hotărârii. Ca urmare, sumele vor intra odată cu pensia pentru luna ianuarie, respectiv în luna februarie.

Pentru perioada 1 ianuarie 2022 - 28 decembrie 2022 se așteaptă a fi reglementată modalitatea de restituire a banilor de către Parlament. Deocamdată, se lucrează la modalitatea de restituire a acestei contribuții la asigurări sociale de sănătate, astfel încât în momentul în care decizia va fi publicată în Monitorul Oficial, va fi şi pusă în aplicare, a mai spus Daniel Baciu.

Aşadar, constănţenii care se încadrează în condiţiile menţionate, vor primi, curând, mai mulţi bani, motiv de bucurie pentru ei. „Am contribuit destul, până acum, la stat cu plata sănătăţii şi nu am înţeles niciodată de ce mai trebuie să dăm banii respectivi, din moment ce am contribuit o viaţă întreagă, cât am fost salariaţi. În sfârşit, ni se restituie nişte bani ce ni se cuvin. Este o decizie foarte bună”, ne-a declarat Ionel V. În aceeaşi situaţie se află mulţi vârstnici, toţi bucuroşi că îşi vor recupera banii de la stat.



Comentează știrea

corectorul
29 ianuarie 2023
mariti salariile si pensiile cu inflatia magarilor

nu este nici o majorare; este doar repararea unei nedreptati impusa de ccr pentru ca oamenii nostrii politici sunt niste mari idioti si escroci iar actuala legea pensiilor este mare mizerie plina de nedreptati strigatoare la cer ca si cele din trecut - facute de adunatura de infractori din parlament - de aici si returnarea banilor; retinerea banilor nu a fost decat o carpeala cum se fac la noi pentru ca la sistemul de sanatate avem vreo 5 milioane de contributori si 19 milioane de benmeficiari

braniste george
30 ianuarie 2023
pensiiiiiiii

au insistat si castigat cei cu pensii speciale ca daca era vorba de cei cu pensii mici ,nici nu ar fi fost pusa problema pe tapet

Ioana
31 ianuarie 2023
Creșterea pensiei

E de specificat ca nu cresc cu10% pensiile cei 10% sunt din ce se depășește 4000 și nicidecum din tot venitul. Adică ai 4100 ți se returnează 10 lei. Deci nicidecum 10% din pensie cum se vehiculează

Ovidiu
31 ianuarie 2023
Pensii

Nu mai publicați știri false. Nu cresc pensiile cu 10%. Consultați specialiștii în domeniu și nu induceți lumea în eroare.

Bzr
31 ianuarie 2023
Pensii

Militarii nu sunt precum civilii!la civili s-au dat banii inapoi de la taierile lui base,la militari nu!si nici acum la pensii!de ce mai sunt pensionari militari?ca se incapataneaza sa traiasca?un stat jalnic!!!

Brandusa
31 ianuarie 2023
Majorare pensii 10%

Fals! S a impozitat în plus doar ce depășește 4000 RON! De unde scoateți procentele astea, jurnaliștii vieții!?

Vera
2 februarie 2023
Pensie Marita?

Nu este nici o majorare.Cei 10%au fost luati abuziv si acum se dau banii inapoi pt cei care au pensie peste 4000lei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4004 secunde