MARA - odorizant sau spirt?

1025

Articole de la același autor

La prima vedere pare a fi un produs de uz medical. Pe etichetă scrie soluție odorizant-reconfortantă. După denumire, pare a fi un produs cosmetic.
Un consumator s-a prezentat la Inspectoratul Regional pentru Protecția Consumatorilor Constanța cu un recipient de plastic care conținea un lichid de culoare albastră, deoarece nu știa exact ce este. Când a achiziționat acest produs a crezut că este spirt medicinal.
Din examinarea etichetei de însoțire a misteriosului produs, inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Constanța (OPC) au constatat că denumirea comercială înscrisă pe etichetă este "MARA", iar cu litere de dimensiuni mici este menționat, în apropierea denumirii comerciale, "soluție odorizant-reconfortantă". În realitate, prin desenul de pe etichetă, se sugerează că acesta ar fi un produs de uz medical, mai exact spirt medicinal. Desenul reprezintă o persoană de sex feminin ce poartă bonetă și halat cu însemnul de "Crucea Roșie", aceasta având și un stetoscop, creând falsa impresie că produsul ar fi destinat scopului medical. De asemenea, concentrația alcoolică menționată pe etichetă este de 70 la sută, având aceeași valoare ca alcoolul medicinal.
"Produsul te induce în eroare. În această situație avem clar de-a face cu o publicitate înșelătoare. Urmează să luăm probe și să vedem dacă, într-adevăr concentrația alcoolică este de 70 la sută așa cum se precizează pe etichetă", a declarat Rodica Mocanu, purtător de cuvânt în cadrul OPC Constanța.
Pe etichetă se mai poate observa că producătorul este din Baia Mare, motiv pentru care inspectorii constănțeni au trimis adresa la Inspectoratul Regional de Protecție a Consumatorilor Satu Mare pentru a efectua un control la producător și pentru a lua măsurile necesare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9511 secunde