Maraton de vaccinare în Noua Zeelandă. Zeci de mii de persoane imunizate împotriva Covid-19

281
Maraton de vaccinare în Noua Zeelandă. Zeci de mii de persoane imunizate împotriva Covid-19 - femeie1105anivaccinata-1634370904.jpg
Noua Zeelandă a vaccinat sâmbătă cel puţin 2,5% din populaţie în cadrul unui maraton prin care guvernul şi-a propus să accelereze inoculările împotriva COVID-19, conform datelor preliminare ale Ministerului Sănătăţii, transmit Reuters şi Xinhua, citate de Agerpres.

Maratonul de vaccinare, denumit 'super sâmbăta', viza administrarea a cel puţin 100.000 de doze pe parcursul zilei şi apropierea de ţinta de 90% din populaţie vaccinată. Punctele de vaccinare au inclus unităţi mobile, centre comunitare, cabinete ale medicilor de familie, farmacii, dar şi restaurante fast-food şi parcuri, unde au fost puse la dispoziţie muzică live, mâncare şi băutură.Celebrităţi, cântăreţi pop şi politicieni s-au alăturat eforturilor de a încuraja locuitorii să se vaccineze. La Auckland, 300 de persoane au cumpărat bilete pentru a se vaccina la bordul unui avion Air New Zealand Boeing 787 Dreamliner. Până seara au fost administrate 124.669 de doze, într-o ţară cu 4,9 milioane de locuitori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3601 secunde