Mare minune mare! Salariile medicilor cresc cu 25%

215
Mare minune mare! Salariile medicilor cresc cu 25% - salariile-1439913441.jpg

Articole de la același autor

Salariile medicilor și ale personalului din sănătate cresc cu 25%, din octombrie, a anunțat, ieri, premierul Victor Ponta. De această majorare vor beneficia 228 de mii de persoane, angajate în sistemul public de sănătate.

Astfel, salariul unui medic rezident va crește de la 1.400 de lei la 1.750 de lei, al unui medic specialist, de la 2.500 de lei la 3.125 de lei, iar al unui medic primar, de la 3.200 la 4.000 de lei.

Medicii, în schimb, nu cred că această creștere va fi posibilă, cu atât mai puțin de la 1 octombrie.

"Salariile din sistemul sanitar sunt sub orice critică, iar asta o știm cu toții, mai ales pentru rezidenți, personalul auxiliar sau asistentele medicale. Este nedrept ca, după șase ani de facultate și cinci ani de rezidențiat, cea mai lungă perioadă de studiu, să ai un salariu de 1.000 de lei. Începuturile în medicină sunt foarte dificile, iar un medic trebuie motivat să rămână în sistem.

Personal, nu cred că această majorare se va realiza de la 1 octombrie, pentru că nu ar fi sustenabil. Sau ar fi doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Apoi, nu poți crește salariile în sănătate fără să le crești și în educație. Automat vor apărea voci care vor contesta măsura și de aici se vor crea alte probleme.

Cât privește «donațiile» făcute de pacienți către medici, consider că nu toți pacienții optează pentru un buchet de flori și o cutie de bomboane, iar de aici pot fi trase multe concluzii", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Dorel Buriu, managerul Spitalului Privat Medstar 2000. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4546 secunde