Marea Britanie va acorda consultanță României în domeniul obținerii de energie din deșeuri

59
Marea Britanie va acorda consultanță României în domeniul obținerii de energie din deșeuri - rovana-1374755894.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb a avut, zilele trecute, o întâlnire de lucru cu secretarul de stat pentru Energie și Schimbări Climatice din Marea Britanie, Edward Davey. 




Întâlnirea a făcut parte din programul vizitei delegației Marii Britanii condusă de secretarul de stat, în România. Alături de delegația Marii britanii, la întâlnire au participat reprezentanții Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.


Pe agenda întâlnirii s-au mai multe subiecte de discuție, printre care și managementul deșeurilor, schimbările climatice și măsurile aferente pentru combaterea și adaptarea la efectele acestora, explorarea gazelor de șist și proiectul privind reducerea risipei de alimente. Referitor la managementul deșeurilor și potențialul energetic al biomasei din României, ministrul Rovana Plumb a subliniat faptul că acesta poate ajunge la peste 318.000 TJ/an, cantitate care poate încălzi peste 2,5 milioane de gospodării, fiind principalul combustibil rural.


"Având în vedere experiența Marii Britanii, precum și obiectivele Strategiei Europa 2020, considerăm că pentru România ar fi utilă obținerea de asistență tehnică privind elaborarea Programului Național de Recuperare a Energiei din deșeuri municipale și pentru elaborarea unui document prin care să se evalueze contribuția sectorului deșeuri în combaterea schimbărilor climatice", a subliniat ministrul român. 


Secretarul de Stat pentru Energie și Schimbări Climatice din Marea Britanie, Edward Davey a afirmat că Marea Britanie este mult mai avansată în ceea ce privește tehnologia aplicată în acest domeniu și că va furniza ministrului român câteva documente care ar putea fi utile în strategia României privind biomasa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.314 secunde