Marinarii militari, la festivităţile de Ziua Naţională a României

208
Marinarii militari, la festivităţile de Ziua Naţională a României - xmarinariimilitari-1638192461.jpg

Articole de la același autor

Marinarii militari participă la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, în București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag și Năvodari, iar echipajul fregatei „Regina Maria” și cel al puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” vor marca data de 1 decembrie, la bordul celor două nave militare românești dislocate în Marea Mediterană, prin activități specifice misiunilor NATO și UE la care participă. De asemenea, cu prilejul Zilei Naționale a României, la bordul navelor militare maritime şi fluviale va fi arborat Marele Pavoaz, în acordurile Imnului Național.

În judeţul Constanţa, marinarii militari vor participa la ceremoniile organizate la Constanța, la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial din Cimitirul Central, ora 9.00, și în Parcul Tineretului din zona Casei de Cultură, între orele 12.00 şi 13.00. La Mangalia, festivitatea se va desfăşura la Muzeul Marinei Române, între orele 10.00 şi 11.00, și la Năvodari, la Troița din oraș, începând cu ora 11.00.

La Constanța, la activitățile militare și religioase, din cele două locații menționate, vor participa 60 de marinari militari, alături de aproximativ 180 de militari ai Armatei României și ai Ministerului Afacerilor Interne. Pe timpul defilării, miercuri, 1 decembrie, în intervalul orar 12.35 - 13.00, va participa și tehnica militară a unităților din garnizoana Constanța. În premieră, din partea Forțelor Navale va fi prezentată o barocameră mobilă ce face parte din proiectul de modernizare a Laboratorului Hiperbar din cadrul Centrului 39 Scafandri.

Toate activitățile organizate se vor desfășura în conformitate cu măsurile în vigoare de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7289 secunde