Marșul sănătății antifumat, între Constanța și Ovidiu

888
Ziua de 31 mai este o zi mondială de luptă împotriva flagelului fumatului. Pentru a marca evenimentul și pentru a atrage atenția asupra pericolelor fumatului, organizatorii dau startul Marșului sănătății antifumat, între localitățile Constanța și Ovidiu. Participanții vor arăta că mișcarea în aer liber este un răspuns adecvat la obiceiul nociv al fumatului.
Competiția va începe duminică, 31 mai, pe platoul din fața Prefecturii Constanța, oricine putând să se înscrie în competiție.
Voluntarii prezenți vor mărșălui pe biciclete, pe traseul B-dul Tomis - B-dul Ferdinand - strada Mircea cel Bătrân, B-dul Tomis - E60 - Ovidiu și retur. Startul se va da la ora 10,30.
Milioane de oameni mor, an de an, din cauza bolilor care au legătură cu fumatul. Anul acesta, sloganul Organizației Mondiale a Sănătății este "Iată adevărul: aceste imagini și avertismente salvează vieți", făcând trimitere la mesajele și imaginile de pe pachetele de țigări.
În România, începând cu 1 iulie, pictogramele-avertisment vor fi legal impuse pe orice pachet cu produse de tutun.
Organizatorii evenimentului de anul acesta sunt Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie-Filiala Muntenia și Agenția Națională Antidrog, Centrul de Prevenire Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Vineri, 29 Mai 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 3.4517 secunde