Medicii români se întorc în țară!

457
Medicii români se întorc în țară! - 02waystomakethemostofyourdoctors-1544789284.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că anul acesta față de anii anteriori au plecat mai puțini medici în alte țări, iar în ce privește revenirea medicilor în țară, cei mai mulți se întorc din Anglia și din Franța.


Întrebată dacă după majorările salariale din acest an s-au întors medici în România, ministrul a răspuns că sunt mulți medici care solicită informații, însă aceștia vor să revină majoritatea în centrele universitare și mai puțin în orașele mici.


"Eu pot să vă spun că au plecat mai puțini (medici n.r.), adică în 2016 Centrul de resurse umane a eliberat în jur de 3.000 de certificate de conformitate, necesare pentru munca în străinătate, iar anul acesta, până în luna noiembrie, s-au eliberat 2.100 de certificate de conformitate. Nu știm dacă toți cei care au ridicat aceste certificate de conformitate pleacă să muncească și în afară. Dar pot să vă spun că de venit sunt mulți care solicită informații, din păcate marea majoritate își doresc să revină în centrele universitate, nu-și doresc să vină inclusiv în orașele mici sau în orașele din județele României. Foarte puțini care vor în orașele mici, dar sunt județe unde au venit până la 11 medici din străinătate. (...) Sunt județe unde au venit 18, pot să vă spun că au venit foarte mulți medici din Anglia, apoi urmează Franța, din Germania mai puțin", a spus Sorina Pintea, la Realitatea Tv .


Ministrul Sănătății a menționat că județele în care este cea mai mare nevoie de medici sunt: Tulcea, Brăila, Galați, Giurgiu, Călărași, Teleorman, Dâmbovița și Prahova


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8427 secunde