Fără să respecte procedura legală

Concurs Medicii specialiști "ajută" medicii de familie să-și întregească listele de pacienți

602

Articole de la același autor

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a elaborat un formular special care va fi completat de medicii de familie atunci când înscriu pe liste pacienți care au deja un medic de familie, dar vor să-l schimbe. Decizia a venit ca urmare a faptului că instituția a primit reclamații din partea unui medic de familie din Medgidia și a unui grup de șase medici din Hârșova, care sesizează că alți colegi le "racolează" pacienții fără să respecte procedura legală. Potrivit președintelui CJAS, dr. Liviu Mocanu, este vorba despre medici abia veniți în sistem, care încearcă cu orice preț să aibă pe liste o mie de pacienți, condiție fără de care contractul încheiat cu CJAS este întrerupt.
"Nu vrem ca situația să se per-petueze, e un precedent periculos. Din informațiile pe care le avem, există medici specialiști care le fur-nizează medicilor de familie CNP-urile pacienților, pentru ca aceștia să-i în-scrie pe listele lor", a declarat Mocanu.
CJAS a făcut verificări pentru identificarea medicilor care racolează pacienți, iar numele acestora vor fi făcute publice în zilele următoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6886 secunde