Comisia de malpraxis a decis:

Medicul Albotă Popescu este nevinovat

674
Comisia de malpraxis din cadrul Autorității de Sănătate Publică a județului Constanța a decis că medicul ginecolog Albotă Popescu, acuzat de o femeie din Negru Vodă că i-ar fi mutilat copilul la naștere, este nevinovat. Dr. Tanța Culețu, directorul adjunct al ASPJ, a declarat că toți cei 13 membri ai comisiei au decis că nu se întrunesc condițiile de malpraxis, pentru că medicul a procedat corespunzător.
Conducerea Spitalului Județean nu a încheiat ancheta, deocamdată, pentru că medicul este în concediu medical și nu s-a prezentat la spital, pentru a da notă explicativă. Până la finalizarea anchetei, este suspendat din funcție.
Medicul a ajuns în atenția opiniei publice după ce o tânără care a născut la începutul lunii trecute l-a acuzat în presă că medicul a pus în pericol viața copilului ei și că a consultat-o în timp ce era în stare de ebrietate și fuma.
Ana Maria Stoica, din Negru-Vodă, spune că, bebelușul s-a născut mai mult mort decât viu, pentru că medicul a folosit forcepsul la naștere. În prezent, starea de sănătate a bebelușului este ameliorată, însă mămica spune că a aflat de la cadrele medicale că micuțul ar putea avea probleme mai târziu pentru că, imediat după naștere, creierul nu i-a fost oxigenat corespunzător.
În ceea ce privește fumatul într-o unitate sanitară, medicul ar putea primi o amendă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5565 secunde