Medicul Tudor Ciuhodaru lămurește controversa despre Aspartam, îndulcitorul 'posibil cancerigen'

736
Medicul Tudor Ciuhodaru lămurește controversa despre Aspartam, îndulcitorul 'posibil cancerigen' - aspartamindulcitor-1689406057.jpg
După ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat unul dintre cei mai utilizați îndulcitori ca fiind posibil cancerigen, medicul Tudor Ciuhodaru ne spune că, de fapt, aspartamul are acest efect nociv doar dacă este consumat peste anumite limite.


"OMS nu ratează nicio ocazie de a se face de râs. Nu e de mirare că încrederea în această instituție a scăzut sub nivelul mării după pandemie și se menține acolo în continuare. Dacă vorbim despre siguranța alimentară, aspartamul este un produs utilizat din 1981.


Pe acele doze de băuturi există indicații clare referitor la cantitatea pe care ai voie să o consumi și căror categorii de persoane nu le este indicat consumul acestui îndulcitor.


Astfel spus, un adult de 80 de kilograme ar trebuie să bea cam cinci litri și jumătate de băuturi îndulcite pentru ca aspartamul să poată deveni nociv. Faptul că aspartamul a fost etichetat ca posibil cancerigen nu face altceva decât să atragă finanțare pentru alte studii", a declarat Tudor Ciuhodaru.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3978 secunde